OKRŠAJ UŠIKA I DŽOŠUE

Braća Kličko pripremaju posebne poruke za najzanimljiviji bokserski meč u 2022.

Ušik je potvrdio prošle sedmice da napušta Ukrajinu kako bi počeo pripreme za meč za koji se očekuje da će biti revanš s Entonijem Džošuom

BokserskI Vitalij Kličko i Vladimir Kličko. Agencije

A. Č.

29.3.2022

BokserskI Vitalij Kličko i Vladimir Kličko rekli su da žele da Oleksander Ušik (Oleksandr Usyk) podijeli "posebne poruke" tokom svoje odbrane naslova u teškoj kategoriji, što će biti jedna od najzanimljivijih borbi u 2022. godini.

Ušik je potvrdio prošle sedmice da napušta Ukrajinu kako bi počeo pripreme za meč za koji se očekuje da će biti revanš s Entonijem Džošuom (Anthony Joshua), Britancem kojeg je u septembru prošle godine pobijedio na bodove u Londonu.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko, koji je kao i njegov brat Vladimir dugi niz godina vladao teškom kategorijom, rekao je da je sa svojim bratom i sestrom razgovarao o povratku Ušika u akciju kao jednog od najpoznatijih ukrajinskih sportista.

- Vrlo važna poruka mogla bi se prenijeti kroz ovakav događaj. Ne znamo hoćemo li za tri mjeseca postojati. Zapravo, planiram razgovarati s Oleksandrom Usykom da mu dam savjet ako se odluči boriti, jer imam neke posebne poruke koje bi mogao prenijeti - rekao je Vitalij koji se povukao nakon što je zadržao WBC naslov pobjedom nad Manuelom Karom (Charr) u Moskvi 2012. u svojoj posljednjoj borbi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.