PRIMILI NAGRADE

Elvedina Muzaferija i Amel Tuka najbolji sportisti ZDK-a za 2021. godinu

Izbor NIPD "Naša riječ"

Tuka i Muzaferija. FENA

A. V. / Fena

30.3.2022

Olimpijci Elvedina Muzaferija i Amel Tuka, najbolji su sportisti Zeničko-dobojskog kantona za 2021. godinu u izboru NIPD "Naša riječ" iz Zenice.

Tuka je član Atletskog kluba Zenica, a Muzaferija Skijaškog kluba "Ze-2010". Tuka je, na Olimpijskim igrama u Tokiju, prošle godine osvojio šesto mjesto u trci na 800 metara, dok je Muzaferija, 18. mjestom u trci Svjetskog kupa u St. Moricu, ostvarila najbolji plasman za bh. žensko skijanje od samostalnosti države.

- Velika mi je čast da sam izabrana za najbolju sportiskinju ZDK-a i drago mi je da sam uspjela da večeras budem ovdje, u Zenici. Prethodnih smo godina bili negdje na utrkama, ali sada je sezona ranije gotova. Čestitam svim dobitnicima na nagradama - kazala je Muzaferija, koja je posebno uputila čestitke mladim sportašima koji će, kako je kazala, za nekoliko godina biti na njenom mjestu.

Zadovoljstvo što je ove godine mogao da prisustvuje ceremoniji proglašenja u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica izrazio je i Tuka, koji je prije nekoliko dana drugi put postao otac te je njegova sreća tim veća.

- Hvala vam svima što ste došli, izdvojili svoje vrijeme da uveličate ovu manifestaciju i pružite veliku podršku nama sportistima, koja je jako bitna u ostvarivanju naših rezultata. Prošlo je već, nekih, 12 godina od mog prvog izlaska ovdje i dobitka moje prve nagrade, kao najbolji junior ZDK-a. Zaista, i daa-danas, osjećam veliku čast i ponos kada se obraćam sa ovog mjesta, jer znam šta sve stoji iza mene; zajedno s mojim AK Zenica, mojim trenerom… Veliki, veliki rad, trud i odricanje, kako bi već godinama bili na ovako visokom nivou te predstavljali svoj grad, svoj kanton i, ono najvažnije, našu domovinu u najljepšem svjetlu - poručio je Tuka.

Najbolji sportisti junior su Davud Mešinović (Tekvondo klub Bosna Visoko) i Nadina Mehmedović (Tekvodno klub Akademija Tešanj). Najbolji sportisti u invalidnom sportu su zenička olimpijka Zerina Skomorac te Edib Šahnman iz Tešnja. 

Generalni pokrovitelj manifestacije bila je Vlada ZDK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.