HRVATSKA

Lejla Njemčević i Stefani Dorn nastupaju na 4Islands utrci

Ovo je drugi put da Dorn i Njemčević nastupaju zajedno, nakon što su početkom sezone zauzele treće mjesto na "Andalucia Bike Race"

Nova iskušenja za Njemčević. FENA

M. K.

19.4.2022

Najbolja bh. biciklistkinja, Lejla Njemčević, trenutno 7. biciklistkinja svijeta i njemačka biciklistkinja Stefani Dorn (Stefanie Dohrn), koja zauzima treće mjesto na Svjetskoj ranking listi, nastupaju danas na drugom Svjetskom kupu u maratonu "4Islands" koji se održava u Hrvatskoj.

Ovo je drugi put da Dorn i Njemčević nastupaju zajedno, nakon što su početkom sezone na otvaranju utrka Svjetskog kupa zauzele treće mjesto na "Andalucia Bike Race" i time upisale po 160 UCI bodova, saopćeno je iz MTB reprezentacije BiH.

Ovogodišnje izdanje "4Islands" utrke će se voziti u pet etapa, a danas je na rasporedu prolog u kojem će takmičari odrediti startne pozicije za sutrašnju etapu.

- Veoma sam sretna da ću ponovo nastupati sa Lejlom jer smo u Andaluziji imale sjajnu timsku saradnju koju smo krunisale trećim mjestom. Naša prednost je da se sada dobro poznajemo i znamo kako iskoristiti naše prednosti da ostvarimo što bolji rezultat. Cilj je podij i skupljanje bodova za Svjetsku ranking listu i ranking listu Svjetske serije, rekla je Dorn.

Tanović i Dorn će zajedno nastupati pod timskim imenom "Allebike Canyon Northwave team".

- Stefani i ja smo kao tim veoma konkurentne tako da sam izuzetno sretna da ponovo nastupamo zajedno. Očekuje nas pet zahtjevnih etapa na kojima su ranijih godina timovi imali dosta problema sa tehničkim defektima. Morat ćemo voziti taktičku vožnju te pokušati izbjeći tehnički defekt u lovu na podijumski završetak, rekla je Njemčević.

"4Islands" je druga od sedam utrka Svjetskog kupa na kojima će nastupati bh. takmičarka i posljednja timska, odnosno utrka na kojima takmičaru nastupaju u paru. Nakon utrke u Španiji i Hrvatskoj uslijedit će utrka u Poljskoj, a do kraja sezone takmičari će nastupiti još u Turskoj, Švicarskoj te dva puta u Francuskoj. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.