SUSRET AVDIĆA I PUHALA

Ministar Avdić primio prvaka Evrope: Sportisti rade mnogo na promociji BiH

Čestitajući bh. borcu na novoj tituli, ministar Avdić je iskazao zadovoljstvo što je Vlada KS podržala Puhala u pripremama za ovaj važan meč

M. K.

Najbolji bh. bokser Puhalo i ministar Avdić

Foto: FENA


Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić razgovarao je danas s bokserom Edinom Puhalom, alias Ironom Pukijem koji je prije desetak dana u Berlinu pobijedio Nijemca Nilsa Šmita (Schimdt) u borbi za titulu IBO prvaka Evrope u teškoj kategoriji, prenijela je Fena.

Puhalo je istakao kako je IBO jedna od najboljih svjetskih organizacija. Objasnio je da je za protivnika imao borca s istim skorom kao i on - 20 pobjeda i jedan poraz, ali da ga je savladao na njegovom terenu, nokautom u trećoj rundi.

Čestitajući bh. borcu na novoj tituli, ministar Avdić je iskazao zadovoljstvo što je Vlada Kantona Sarajevo podržala Puhala u pripremama za ovaj važan meč.

Dodao je da svojim uspjesima sportisti poput Puhala rade mnogo na promociji Kantona Sarajevo i države BiH iako je podrška sportistima u BiH vrlo kompleksno pitanje, zbog načina na koji je država uređena.

- Podrška institucija od ključnog je značaja za sportiste. Baviti se sportom u BiH je veoma teško, jer ta podrška često izostaje, ali na svu sreću, postoje i oni koji podržava sportiste ne samo iz Sarajeva već i iz cijele države, kazao je Puhalo.

Govoreći o nastavku karijere, rekao je da planira nekoliko mečeva, kako bi bio što bolje pripremljen za odbranu evropske ili čak pokušaj osvajanja titule svjetskog prvaka, što očekuje do kraja ove godine.

Više o temi Edin Puhalo

BERLIN
Puhalo nokautirao Šmita
NA VRH

Podijeli članak na