OBRAZLOŽILI POTEZ

Kriza u bh. rukometu: Miljuš i Rađa podnijeli ostavke

Kulminacija je nastala sredinom januara 2022. godine, odlazak reprezentacije na EP, predbaraž za SP, ostavka i odnos prema selektoru, gospodinu Ivici Obrvanu

Rađa napustio RSBiH. sportdc.net

M. K.

12.5.2022

Velika kriza u bh. rukometu se nastavlja.

Nakon skandaloznih izjava predsjednika RSBIH, Marinka Umičevića, danas su dva člana Izvršnog odbora podnijela ostavke.

Riječ je o Aleksandru Miljušu i Vojislavu Rađi koji su ostavku priložili i obrazloženje.

"Poštovani,

ovom prilikom Vas obavještavamo da podnosimo neopozivu ostavku na funkciju člana UO RSBIH na koju smo izabrani 26.8.2018. godine.

Razloga za ostavku ima mnogo, ali osnovni je nemogućnost rada u organu koji treba biti motor rukometnog sporta u BiH a on to nikako nije. Pokušavali smo u dosadašnjem radu maksimalno poštovati Statut, zakon I normativna akta Saveza ali očito da neki “nevidljivi ljudi” iz “dubokog hlada” vode politiku Saveza koju mi apsolutno nisamo spremni podržavati i sprovoditi.


Kulminacija je nastala sredinom januara 2022. godine, odlazak reprezentacije na EP, predbaraž za SP, ostavka i odnos prema selektoru, gospodinu Ivici Obrvanu. Posebno odbijanje potpisivanja ugovora sa BH Telecomom Savez i sve reprezentativne selekcije dovodi u fazu raspada.

Zbog svega navedenog, a i zbog mnogo drugih razloga donosimo ovakvu odluku.

Svim rukometnim radnicima, klubovima i navijačima želimo sve najbolje u budućem radu sa nadom da će biti mnogo bolji od nas, navodi se u ostavci Miljuša i Rađe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.