3:0 U SETOVIMA

Odbojkašice BiH pobijedile Španiju za kraj Zlatne lige

Naše djevojke su sjajno igrale od početka susreta, a sredinom prvog seta imale su čak osam poena prednosti

Naše odbojkašice sada su druge na tabeli Grupe A sa tri boda. Anadolija

A. Č. / N1

8.6.2022

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je prvu pobjedu u CEV Zlatnoj ligi nakon što su sa 3:0 savladale selekciju Španije.

Naše djevojke su sjajno igrale od početka susreta, a sredinom prvog seta imale su čak osam poena prednosti. Pred kraj prve dionice prednost je narasla do čak deset poena, te je prvi set završen rezultatom 25:16.

U drugom dijelu Španjolke su povele sa 2:0, ali zatim su naše reprezentativke zaigrale izvanredno i upisale sedam poena u nizu. Naša reprezentacija imala je prednost od sedam poena nekoliko puta u toku drugog seta, a sa istom razlikom Dajana Bošković, Anđelka Radišković, Ajla Paradžik i ostale djevojke su i riješile drugi set u korist našeg tima. Na kraju je bilo 25:18.

U trećem setu dosta izjednačeno je bilo do polovine seta, kada su izabranice Stevana Ljubičića napravile novu seriju od plus šest poena. Ovaj put Španjolke su uspjele da se vrate do izjednačenja 16:16, te je do samog kraja set bio neizvjestan. Naše djevojke su, međutim, sretno i spretno uspjele riješiti i treći set i slavile sa 26:24 za prvu pobjedu u Zlatnoj ligi.

Naše odbojkašice sada su druge na tabeli Grupe A sa tri boda, koliko ima i Španija, ali i sa utakmicom više od Španjolki, dok je Francuska prva sa tri pobjede iz isto toliko mečeva i devet osvojenih bodova.

Bio je to posljednji meč naših djevojaka u Zlatnoj ligi, a za rasplet se očekuje samo utakmica između Francuske i Španije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.