SVE JE KAO NEKADA

Švabo vratio šampionski pehar u Kakanj: Najbolja odbojka igra se u gradu dobrih ljudi

Za ovu sezonu vidjet ćemo kako će se sve posložiti što se tiče i Općine i sponzora, rekao je Aganović

Almir Aganović Švabo: Za ovu sezonu vidjet ćemo kako će se sve posložiti. AVAZ

Piše: A. Ovčina

22.6.2022

Odbojkaški klub Kakanj nakon gotovo deceniju vratio je ove godine titulu prvaka Bosne i Hercegovine u svoj grad i to nakon što su u drugoj utakmici finalne serije play-offa sa 3:2 u setovima savladali HOK Domaljevac. Nekada je neko na ulazu u Kakanj napisao, "Dobrodošli u grad dobrih ljudi". 

Trener OK Kakanj, bivši odbojkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Almir Aganović Švabo kazao je da na početku igra nije bila obećavajuća, ali da su uspjeli. 






Budžet za klub

- Nakon 2013., nakon devet, deset godina uspjeli smo osvojiti titulu i to je veliko za nas prije svega što smo ušli u sezonu u kojoj smo osvojili titulu. Na početku nije bila obećavajuća i išlo se s ciljem da se zauzme mjesto za play off-a, odnosno četiri ekipe i onda tako nekim spletom okolnosti, smo došli do mogućnosti i titulu da osvojimo – kazao je on.

Dodao je da što se tiče budžeta, s jedne strane je općinski i fiksan je za prošlu godinu, okvirno sa ostalim spoznorima iznosi oko 100.000 KM, tako da klub može funkcionisati stabilno na ovom osnovu na kojem su sad. 

- Za ovu sezonu vidjet ćemo kako će se sve posložiti što se tiče i Općine i sponzora. Općina nam je glavni i osnovni sponzor i ovim putem im se mogu zahvaliti – rekao je popularni Švabo.


Zašto ga zovu Švabo

Što se tiče odlaska na pripreme, ima nekih planova. Na pitanje zašto ga zovu Švabo, Aganović kaže: 

- Ja kažem, imao sam kroz trenersko iskustvo, kroz zadnjih sedam godina, bilo je i igrača kojima sam i ja davao nadimke neke, pa je nekom bilo drago, nekom nije. Ali u suštini, društvo, odnosno podneblje u kojem se nalaziš daju ti nadimke i to je kod nas tako u raji, tako je i kod mene bilo. Ja sam rođen u Njemačkoj, roditelji su mi tamo. Dolazio sam tu. Osnovnu školu sam završio u Kaknju i kroz to sve, to što sam rođen u Njemačkoj ostalo je Švabo i tako me to prati kroz život.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.