BUDIMPEŠTA

Lana Pudar šesta na Svjetskom prvenstvu

Već sam plasman u finale bio je veliki uspjeh naše mlade plivačice koja je sa 16 godina bila među najmlađima u finalnoj grupi

M. K.

Lana je u odličnoj formi od starta SP-a

Foto: FACEBOOK


Najbolja bh. plivačica, Lana Pudar, nastupila je danas na finalnoj utrci u disciplini 200 metara leptir na Svjetskom prvenstvu.

Pudar je na kraju bila šesta s vremenom 2:07.85 minuta.

Prvo mjesto pripalo je Kanađanki Samer Mekintoš (Summer Mcintosh) koja je ostvarila vrijeme 2:05.20.

Vrlo neizvjesna utrka viđena je u bazenu u dvorani u Budimpešti, a već sam plasman u finale bio je veliki uspjeh naše mlade plivačice koja je sa 16 godina bila među najmlađima u finalnoj grupi. Mlađa je bila jedino 15-godišnja Mekintoš.

Podsjetimo, Lana je sinoć plivala polufinale. Naša predstavnica je sjajno odradila utrku s vremenom 2:07.58 za drugo mjesto u svojoj polufinalnoj grupi. Bila je u ukupnom polufinalnom plasmanu na odličnom četvrtom mjestu. Najbrža je bila Kanađanka Mekintoš s vremenom 2:05.79.

Prije toga, nastupila je u trećoj kvalifikacijskoj grupi gdje je ostvarila vrijeme 2:10.20, što je bilo dovoljno za ukupno 12. vrijeme kvalifikacija.

Pudar je ranije na Svjetskom prvenstvu već nastupala u disciplini 100 metara leptir, te je zauzela osmo mjesto. U Budimpešti će imati i nastup u disciplini 50 metara leptir.

Više o temi Lana Pudar

NA VRH

Podijeli članak na