PONOS BIH

Lana Pudar nakon novog zlata: Sretna sam, ovo je značajan rezultat za državu

Osvojila zlatnu medalju na Mediteranskim igrama

Alena Ćemalović i Lana Pudar. Screenshot / OK BiH

E. Ć.

2.7.2022

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar jučer je osvojila zlatnu medalju  u disciplini 200 metara delfin na Mediteranskim igrama koje se održavaju u Alžiru i po ko zna koji put učinila svoju Bosnu i Hercegovinu ponosnom. 

Lana je na Mediteranske igre stigla nakon napornog nastupa na Svjetskom prvenstvu.

Jako sam sretna, zadovoljna, posebno zato što sam sada došla sa Svjetskog prvenstva. Tako da je ovo sve dio jednog velikog trenažnog procesa i veoma mi je drago što sam uspjela održati formu i otplivati ovaj značajan rezultat. 

Ovo je značajan rezultat za državu. Moram se zahvaliti svima u državi na podršci, Olimpijskom komitetu, mojim kolegama i jako sam sretna i drago mi je što sam ovo uspjela - poručila je Pudar.


Njena trenerica Alena Ćemalović kazala je da je postojao određeni pritisak na njih kada se spominjala prva zlatna medalja Bosne i Hercegovine.

- Drago nam je što smo to ispunili. Mi već ujutro (danas) plivamo novu disciplinu, odmah idemo na Evropsko juniorsko prvenstvo. Tako da je ovo ljeto zaista za nas vrlo zauzeto i nadamo se da ćemo uspjeti odraditi sve ciljeve koje smo postavili - istakla je Ćemalović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.