ATLETIKA

Amel Tuka otkazao nastup na Svjetskom prvenstvu

Radio sam jako dobro, pogotovo zimu i taj bazni dio, ali nažalost ipak se nisu posložile sve kockice kako bih postigao najbolju formu prije SP-a, rekao je naš najbolji atletičar

Amel Tuka. Arhiva

G. Š.

13.7.2022

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka otkazao je nastup na Svjetskom prvenstvu u Oregonu koje počinje 15. jula. Tuka je u izjavi medijima naglasio da je odustao od nastupa zbog nepostizanja optimalne forme za ovo takmičenje.


Morao sam nešto rizikovati

- Radio sam jako dobro, pogotovo zimu i taj bazni dio, ali nažalost ipak se nisu posložile sve kockice kako bih postigao najbolju formu prije SP-a. U razgovoru s trenerom odlučio sam da je najbolje da preskočim Svjetsko prvenstvo kako bih imao dovoljno vremena da se spremim za Evropsko prvenstvo u Minhenu sredinom avgusta - rekao je Tuka.

Podsjetio je da je SP trebalo da bude održano prošle godine ali je zbog pandemije koronavirusa pomjereno za juli 2022.

- Morao sam nešto rizikovati, ali i nečega odreći. Mislim da sam ispravno postupio jer da sam otišao na SP sigurno bih preskočio dvije sedmice jakih treninga koji će mi pomoći da postignem formu za EP - dodao je bh. srednjeprugaš.


Treba da budem strpljiv

Vjeruje da će uskoro postići dobru formu i ponovo ostvarivati vrhunske rezultate na 800 metara.

- Treba da budem strpljiv i da nastavim trenirati, ne smijem posustati i skrenuti sa svog cilja, tako da smatram ovo samo jednim malim iskušenjem kroz koje prolazim - zaključio je Tuka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.