UŽASNA TRAGEDIJA

Svjetskom prvaku u džiju-džici policajac pucao u glavu: Na mjestu preminuo

Ubistvo se dogodilo u noći sa subote na nedjelju u Clube Sirio, sportskom klubu u Sao Paulu

A. O.

Leonardo Lo

Foto: AGENCIJE


Tokom koncerta koji je održan u subotu, osmerostruki svjetski prvak u džiju džicu jiu-jitsuu Leandro Lo upucan je u glavu.

On će biti ukopan u Sao Paulu u ponedjeljak, saopćile su brazilske vlasti.

Osumnjičeni ubica, policajac koji je na slobodan dan bio na koncertu u civilu, priveden je nakon što se u nedjelju navečer dobrovoljno javio u policijsku stanicu.

Ubistvo se dogodilo u noći sa subote na nedjelju u Clube Sirio, sportskom klubu u Sao Paulu.

Naime, kako prila advokat porodice Leandra Loa, jedna je osoba prišla stolu za kojim je Lo bio s prijateljima, zgrabila bocu i počela ih provocirati. Lo ga je zatim oborio na pod i imobilizirao kako bi “izbjegao borbu”.

Dvojica muškaraca su tada razdvojeni, ali se napadač, nakon što se odmakao nekoliko koraka, “iznenada okrenuo, uzeo pištolj i pucao u Leandra”, izjavio je za agenciju France Presse Me Ivã Siqueira Junior.

Šampion je upucan iz blizine glave, potvrdio je jedan od njegovih prijatelja, koji se u tom trenutku našao na licu mjesta.

Leandro Lo (33) bio je nositelj osam naslova svjetskog prvaka Međunarodne brazilske jiu-jitsu federacije (IBJJF), osvojenih između 2012. i 2022. u pet različitih težinskih kategorija, što je apsolutni rekord u ovoj disciplini.

Navodni ubojica, 30-godišnji policajac, i sam vježba jiu-jitsu.

- Leandro je bio jedan od najvećih u našem sportu, uzoran na strunjačama i izvan njih - navodi se u saopćenju IBJJF-a.

NA VRH

Podijeli članak na