EVROPSKO PRVENSTVO U RIMU

Lana Pudar: Korak po korak, dan po dan - idemo dalje

O Lani je sinoć pisao i najpoznatiji plivački portal na svijetu "Swimswam.com" istakavši da je ponovo ispisala historiju svoje zemlje

Lana Pudar. Arhiva

Piše: G. Š.

16.8.2022

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) sinoć je opet obradovala naciju, nakon što je osvojila bronzanu medalju na seniorskom Evropskom prvenstvu u Rimu u disciplini 100 metara delfin.

– Korak po korak, dan po dan – napisala je Lana na svom Facebooku , uz heštag “idemo dalje”.



O Lani je sinoć pisao i najpoznatiji plivački portal na svijetu "Swimswam.com" istakavši da je ponovo ispisala historiju svoje zemlje.

- Kao i nekoliko puta u protekloj godini, bosanskohercegovačka 16-godišnja Lana Pudar upisala se u historiju svoje zemlje. U ženskom finalu na 100 metara delfin, postigla je najbolji rezultat u životu, završivši 3. sa vremenom 57.27. Ova izvedba bolja je za 0,10 sekundi od njenog prethodnog rekorda koji je plivala na Srbija openu u martu 2021. godine, a oborila je i državni rekord u ovoj disciplini. Možda najvažnije, Pudar je još jednom ispisala nacionalnu historiju, osvojivši bronzanu medalju. Njena bronza je prva medalja za BiH u plivanju na Evropskim prvenstvima, piše "Swimswam.com" u članku posvećenom Lani.

Lana je na Evropskom seniorskom prvenstvu u Rimu nastupila u disciplini 50 metara delfin i zuzela 10. mjesto, a danas se plasirala u polufinale utrke na 200 metara delfin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.