AVAZ NA LICU MJESTA

Najbolji bh. teniseri se pripremaju na sjajnim terenima: Herdželaš iz Visokog kreće po dobar rezultat na US Openu

Prirodni ugođaj, zelenilo i mir koji imamo ovdje su idealni za vrhunske pripreme, poručila je Dea

Dea i Suana treniraju zajedno pred nove nastupe i izazove. Avaz

Piše: N. Sm.

17.8.2022

Najbolji bh. teniseri borave ovih dana u Regionalnom teniskom centru u Visokom gdje se spremaju za nove nastupe i izazove.

Najbolja bh. teniserka Dea Herdželaš se nakon povrede i povratka na terene priprema za US Open gdje će igrati kvalifikacije, a teren s tvrdom podlogom u Bosanskoj dolini piramida je idealno mjesto za završne pripreme pred polazak u Ameriku. 

– Prvi put sam ovdje i oduševljena sam. Bila sam na mnogim terenima širom svijeta, a ovaj kompleks je savršen. 

Prirodni ugođaj, zelenilo i mir koji imamo ovdje su idealni za vrhunske pripreme, a što se mene lično tiče u petak putujem za Ameriku gdje me čekaju kvalifikacije za US Open, a nakon dobro odrađenih priprema nadam se i ulasku u glavni turnir – kazala je Dea za portal "Avaza".



Vrhunski uslovi za pripreme tenisera. Avaz

Uporedo se na zemljanoj podlozi za učešće na turniru u Banjoj Luci priprema i Aldin Šetkić. Aldin je zajedno sa Novakom Đokovićem, Ivanom Dodigom i Aljazom Bedeneom svečano i otvorio ovaj centar u Visokom.

– Tereni su zaista vrhunski, spremamo se za turnir na zemlji, a nakon toga u septembru igramo turnir u Istanbulu na tvrdoj podlozi i vjerovatno ćemo se spremati ponovo ovdje. Imamo zaista odlične uslove za rad, a tu su i tuneli Ravne u kojima se nakon svakog obilaska osjećam zaista sjajno, a znamo da i Novak dolazi ovamo i pronalazi svoj mir – rekao je Aldin za portal "Avaza".

Suana Tucaković je najbolja bh. juniorka, a u Visoko je stigla sa Deom Herdželaš. Suana je završila takmičenja u juniorskoj konkurenciji i u budućnosti je očekuju nastupi sa seniorima, a kako je istaknula ovakvi tereni i kompleksi su nešto što je jako potrebno bh. teniserima za njihov razvoj i napreda.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.