IZREVOLTIRAN LICEMJERJEM

Otac Lane Pudar prozvao Hercega i Hadžovića: Molim vas nemojte joj vi više čestitati

Bitno je da finansiraju svaki seoski malonogometni turnir i sve turnire u raznim sportovima ali je pitanje zašto, sami razmislite

S. S.

Velibor Pudar

Foto: AGENCIJE


Velibor Pudar, otac bosanskohercegovačke plivačice Lane, koja je jučer u Rimu osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu u disciplini 200 metara leptir, poručio je na društvenim mrežama premijeru Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenku Hercegu (HDZ BiH) i ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta Rašida Hadžović (SDA) da mu nisu potrebne njegove čestitke.

Uz naslov objave "Nisam mislio, ali moram", Pudar je napisao sljedeće:

- "Na tomu putu, u meni lično i u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije, kao i do sad, imat ćete prijatelja i partnera, koji će u skladu s mogućnostima, poduprijeti Vaše sportske napore." Ovo su riječi nevenka hercega (nije pravopisna greška), koji je odbio nagraditi Lanu za bronzanu medalju sa svjetskog seniorskog prvenstva iz Abu Dabija uz obrazloženje "da nismo nagradili ni neke "naše" pa što bi Lanu" - piše Pudar. 

Ostali sportovi
Velibor Pudar za "Avaz": Lana se vraća u petak

Kaže da je Lana dijete s druge planete i da slučajno živi u ovom kantonu.

- Nevenko Herceg i Rašid Hadžović su odbili svaku molbu KVS "Orka" za pomoć u realizaciji priprema za OI, za Evropsko juniorsko prvenstvo, za Svjetski kup, za Svjetsko seniorsko prvenstvo u Abu Dabijuu...u principu za sve ove godine KVS "Orka" za Lanine pripreme i takmičenja je dobila 0 KM a za to vrijeme su imali na raspolaganju oko 2,5 mil KM !!! Jesu nagradili Lanu sa po 5000 KM za Olimpijsku normu i juniorske evropske medalje u 2021. godini - kazao je Velibor te dodao:

- I to je to, ali je bitno da finansiraju svaki seoski malonogometni turnir i sve turnire u raznim sportovima ali je pitanje zašto, sami razmislite. I danas se i Nevenko i Rašid obraćaju novinarima sa čestitkama za Lanu. Zašto? Vjerovatno zato što je izborna godina. Molim vas nemojte joj vi više čestitati jer vam Lana ne znači ništa, nemate koristi od nje.

Više o temi Lana Pudar

KOMENTAR DANA
Svi smo mi Lana i Amina
NA VRH

Podijeli članak na