SPORTSKI SAVEZ MOSTARA

Poznati svi detalji svečanog dočeka Lane Pudar

Informacija je to koju smo dobili iz Sportskog saveza Grada Mostara, a iz Kluba vodenih sportova Orka (Mostar) će se prvo zahvaliti svim sponzorima

Sutra svi sportski putevi vode u Mostar. Arhiva

Piše: Er. B.

19.8.2022

Svečani doček zlatne plivačice sa Evropskog prvenstva u Rimu Lane Pudar će biti priređeni u subotu od 19 sati na platou ispod Starog mosta u Mostaru.



Zlatna Mostarka

Informacija je to koju smo dobili iz Sportskog saveza Grada Mostara, a iz Kluba vodenih sportova Orka (Mostar) će se prvo zahvaliti svim sponzorima i ljudima koji su sve vrijeme njenog uspona pomagali zlatnoj plivačici, nositeljici dvije medalje sa prethodnog EP-a (bronza na 100 metra delfin i zlato na 200 metara delfin). 

Nakon toga će uslijediti program dočeka sjajnoj bh. sportiskinji i ponosu Bosne i Hercegovine, a na kojem će se moći okupiti svi građani, navijači koji žele pružiti podršku i pozdraviti veliki uspjeh najvećeg dragulja bh. sporta.

Lana Pudar bi večeras trebala doputovati u Mostar, a nakon dočeka za nju slijedi kratki odmor jer je tekuća sezona za nju završena. Bila je to izvrsna takmičarska godina u kojoj je osvojila niz medalja gdje posebno vrijedi izdvojiti bronzu sa Svjetskog prvenstva u malim bazenima u Abu Dhabiju, dva zlata na Mediteranskim igrama u Oranu (Tunis), srebro i dva zlata na Evropskom juniorskom prvenstvu u Bukureštu (Rumunija), te konačno spomenute dvije medalje na posljednjem seniorskom EP-u u Rimu.


Velika takmičenja

Sljedeća velika takmičenja za Lanu su u oktobru kad je očekuje Svjetski kup u Berlinu (Njemačka), te u decembru kad će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Melburnu (Australija) u malim bazenima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.