SARAJEVO

Revijalnom vaterpolo utakmicom ozvaničen početak korištenja otvorenih bazena Dobrinja

Kompleks bazena građani će moći koristiti besplatno tokom septembra

Vaterpolo utakmica. OPĆINA NOVI GRAD SARAJEVO

A. O.

28.8.2022

Revijalnom vaterpolo utakmicom klubova “Invictum Sarajevo i “Dabar Sarajevo” danas je uz prisustvo zvanica i brojnih građana ozvaničen početak korištenja otvorenih bazena Dobrinja. 

Kompleks bazena građani će moći koristiti besplatno tokom septembra.

Dio radova unutar samog objekta (zgrade) bit će nastavljen i nakon otvaranja vanjskih bazena, a odnose se prije svega na izgradnju kotlovnice, te nabavku i ugradnju sportske i druge opreme koja nije bila predmetom dosadašnjih nabavki.


Došao veliki broj gostiju. OPĆINA NOVI GRAD SARAJEVO

Prisutnima se obratila direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Belma Barlov koja je kazala kako joj je čast biti na otvaranju bazena danas na Dobrinji, u Općini Novi Grad.

- Ovakvog bazena ne bi se postidjeli ni u Evropi. Zavod za izgradnju je vršio nadzor nad izvođenjem radova, pogotovo posljednjih par mjeseci, gdje su uloženi maksimalni napori da se ovaj objekat privede kraju. Još uvijek nije sve završeno, on je pušten u funkciju, tako da u narednih mjesec dana za građane će korištenje bazena biti besplatno - kazala je direktorica Barlov.



Kompleks bazena. OPĆINA NOVI GRAD SARAJEVO

Osim vanjskih bazena, kompleks sportsko – rekreacionog centra Dobrinja ima značajan dio unutrašnjih sadražaja, koji će omogućiti njegovu funkcionalnost tokom cijele godine, poput fitness centra koji je direktno povezan sa bazenom, kafe restorana i jednog dijela poslovnih prostora, za frizerski salon, salon za masažu, dok je u suterenu planirana izgradnja zatvorenog bazena i sauna, dakle kompletan spa centar, a na samom krovu objekta je velika terasa koja će moći služiti kao ugostiteljski objekat, ali i kao prostor za sunčanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.