RUKOMET

Pitanje selektora još nije riješeno: Irfan Smajlagić čeka odgovor do kraja sedmice

U Savezu su dali sebi još malo vremena

Irfan Smajlagić. Arhiva

Piše: Er. B.

15.9.2022

Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine je imao novi sastanak prošle sedmice, ali čelnici Saveza još nisu imenovali selektore dvije A selekcije, muške i ženske.


Plan i program

Bilo je to najavljeno ranije, pogotovo jer muška reprezentacija BiH prvu kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine igra u okviru grupe 7 već 13. oktobra sa Slovenijom u gostima. A tim BiH nije imao nikakvu akciju još od marta ove godine kad smo dva puta poraženi u predbaražu za Svjetsko prvenstvo od Grčke.

Ipak pitanje selektora još nije riješeno, a do prve sljedeće akcije je manje od mjesec dana.

Glavni kandidat UO-a već dugo je Irfan Smajlagić koji je dostavio svoj plan i program. U Savezu su, prema iskazanom raspoloženju, itekako zainteresirani da angažiraju Smajlagića kao priznatog stručnjaka s renomeom, ali su dali sebi još malo vremena.

- Plan i program koji je dostavio Smajlagić je vrlo pozitivan za razvoj reprezentacije jer se odnosi i na rad s mlađim selekcijama. On se svodi na jedan kompletan olimpijski ciklus od četiri godine kako bi A reprezentaciju za nešto veće rezultate spremio kroz koju godinu, a ne odmah. Taj plan predviđa dosta okupljanja i akcija, a što iziskuje ozbiljna finansijska sredstva. To nije jeftin program i zato smo dali sebi vremena da se otklone nejasnoće po pitanju zatvaranja finansijske konstrukcije. Ne bi bilo u redu da prihvatimo taj program, a da onda ne možemo ispuniti predviđeno - rekao je član UO RSBiH, Slobodan Zadro.


Bh. rukometaši u oktobru igraju prvu utakmicu kvalifikacija za EP. Arhiva

Načelni dogovor

Na mjestu selektora ženske rukometne reprezentacije bi i dalje trebao biti Radan Rovčanin. Načelni dogovor da i dalje vodi ženski A tim je postignut, ali oba selektora tek trebaju potpisati ugovor.

- Nadam se da bi to trebali riješiti ove sedmice, a onda pristupiti i potpisivanju ugovora - kazao je Zadro.

Generalni sponzor

Pozitivna stvar je da je RSBiH dobio generalnog sponzora pa će tekuće sezone domaće rukometno prvenstvo nositi naziv BH Telecom Premijer liga BiH.

U skladu s tim Savez je izdao saopćenje za javnost u kojem su iznesene promotivne obaveze koje klubovi trebaju ispuniti da bi im na kraju sezone RSBiH izvršio povrat kotizacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.