RUKOMETNI SAVEZ BiH

Irfan Smajlagić potpisao ugovor: "Zmajevi" dobili selektora

S obzirom na to da Rukometni savez službeno i faktički ne postoji, najmanji problem nam je selektor, rekao je Magoda

Er. B.

Irfan Smajlagić

Foto: Arhiva


Kasno jučer dobili smo neslužbenu informaciju da je Irfan Smajlagić potpisao ugovor s Rukometnim savezom Bosne i Hercegovine, te da će voditi naš državni tim u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj, piše danas "Dnevni avaz".

ID broj

No, još jučer tokom dana bilo je teško dobiti konkretnu informaciju od članova Upravnog odbora RSBiH kad je u pitanju selektor muške reprezentacije, iako bi “Zmajevi” svoje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine trebali početi 13. oktobra utakmicom protiv Slovenije u Mariboru.

Osim drugih članova UO RSBiH, koji uglavnom ističu da u tom trenutku po tom pitanju nemaju nikakvu novost, informaciju o aktuelnostima smo zatražili i od predsjednika Saveza Kenana Magode.

- S obzirom da Rukometni savez službeno i faktički ne postoji, najmanji problem nam je selektor. RSBiH nema ID broj, blokirani su svi mogući računi, nema svoje kancelarije jer smo istjerani iz kancelarije RSBiH u Ćemaluši. To izgleda nije briga nikoga, jedina briga je selektor. Ne možemo prvo praviti krov – rekao je Magoda.

Upravni odbor RSBiH je nakon imenovanja najavio da će pokrenuti radnje i po pitanju ID broja, ali je trenutno svakako aktuelna stvar izbora selektora koji treba nacionalni tim povesti u još jedne kvalifikacije za EP.

- Nemamo čarobni štapić da riješimo odmah probleme s kojima je neko drugi kroz 10 prethodnih godina raznio Rukometni savez. Volio bih da vidim tog stručnjaka na mjestu bilo kog člana Upravnog odbora. Ovaj UO radi odlično i izuzetno predano, prvo radimo na detektiranju problema o kojima niko drugi nije htio da priča – izjavio je Magoda.

Konkretna akcija

Na pitanje o konkretnoj fazi pregovora sa selektorom nije odgovorio, dok se ostalo očito svodilo na odbrambeni mehanizam. Od ranije znamo da je novi UO RSBiH za selektora još 3. avgusta predložio Smajlagića, ali skoro dva mjeseca poslije toga njegovo imenovanje nije završeno. Sve do sinoć.

Druge reprezentacije su prošle sedmice objavljivale spiskove reprezentativaca na koje računaju, pa tako i naš prvi protivnik Slovenija. Do starta kvalifikacija za EP je 15 dana, a naš A tim bi se konačno mogao uključiti u konkretnu akciju po ovom pitanju.

NA VRH

Podijeli članak na