PRVAK BIH

Futsaleri Mostar SG spremni za Glavnu rundu Lige prvaka

Sve utakmice igrat će se u Sjevernom logoru u dvorani Midhat Hujdur Hujka

Piše: G. Š.

6.10.2022

Mostarci će se boriti protiv Araza, Loznice i Orebra. Mostar SG Staklorad

Mostar Stari Grad Staklorad, prvak Bosne i Hercegovine i najbolja ekipa u BiH u futsalu, od 25. do 30. oktobra bit će domaćin Glavne runde Lige prvaka.

Za plasman u nastavak takmičenja, pored Mostaraca, borit će se Araz iz Azerbejdžana, Loznica grad (prvak Srbije), te Orebro (prvak Švedske).

Sve utakmice igrat će se u Sjevernom logoru u dvorani Midhat Hujdur Hujka.

- Pripreme idu prema planu, a najbitnije nam je da dvorana Midhat Hujdur Hujka sada ispunjava sve uslove koje UEFA traži i da ćemo biti domaćini u Mostaru. Futsal je sve popularniji u svijetu, a i u BiH. Uspjeh Mostar SG nije došao preko noći i ovo je projekat koji traje šest godina. 

To je rezultat svih nas u klubu, od igrača, Uprave, navijača, prijatelja Nogometnog saveza BiH, Vlade HNK, Ministarstva obrazovanja, sporta i kulture, Grada Mostara, Sportskog saveza Mostara, naših zlatnih sponzora Staklorada i Commerce Engineering. Odigravanje Lige prvaka u Mostaru je velika potvrda kako smo uradili dobar posao, da imamo veliko povjerenje UEFA-e i nogometnog saveza BiH, što je veoma bitno za dalje razvijanje kluba. 

Veliki je uspjeh biti među 12 najboljih klubova u Evropi i zato pozivam sve da nas podrže i budu naš šesti igrač – kaže Amel Bajgorić, predsjednik Mostar Starog Grada Staklorada.


Mirsad Fazlinović Gera, trener Mostaraca, ističe da je velika prednost što su domaćini u Mostaru.

- U dvorani Midhat Hujdur Hujka već pet godina ne znamo za poraz i tu se osjećamo izvanredno. Svaki dan treniramo dva puta i u narednom periodu slijede prijateljske utakmice. Mislim da ćemo biti spremni i za sezonu u BiH i za Ligu prvaka. Upoznati smo sa kvalitetom protivnika. Šveđani imaju pet Brazilaca koji, na našu sreću, nisu na vrhunskom nivou. Loznica je veoma iskusna ekipa i za njih igra naš bivši igrač Danijel de Souza, Kocić, Perić... Araz je favorit sa sedam dobrih Brazilaca, ali mi se nećemo predati– kaže Fazlinović.

Bilal Jelić, koji je jedan od najboljih igrač Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine za sezonu 2021/22, potajno se nada prolazu.

- Sve protivnike respektujemo, ali ako budemo pravi mislim da možemo proći dalje. Naravno, za to nam je potrebno i malo sreće, ali i podrška vjernih navijača. Mostar SG je klub organiziran na vrhunskom nivou, što su prepoznali i iz UEFA-e i mislim da je vrijeme da napravimo korak dalje u Evropi – kaže Jelić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.