PODVIG RUKOMETAŠICA

Spektakularna proslava evropske bronze u Podgorici

Kapitenka reprezentacije Crne Gore Jovanka Radičević, koja se nakon prvenstva oprostila od nacionalnog dresa, uz suze je kazala da živi svoje najljepše sportske dane

E. Ć. / Anadolija

23.11.2022

Sa proslave u Podgorici - Avaz
Sa proslave u Podgorici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U organizaciji Rukometnog saveza Crne Gore i grada Podgorice, u Bemaks areni večeras je održana proslava povodom osvajanja bronzane medalje crnogorskih rukometašica na Evropskom prvenstvu, javlja Anadolu Agency (AA).

Više hiljada navijača došlo je da pozdravi "lavice", koje su nakon osvajanja evropskog zlata 2012. godine, ovog puta stigle do bronzane medalje. Crnogorke imaju i olimpijsko srebro iz Londona 2012. godine.


Nemogući uvjeti

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković zahvalio je rukometašicama i stručnom štabu na uspjehu. Istakao je da Rukometni savez Crne Gore radi u nemogućum uslovima i da nemaju pomoć države.

- Bez obzira na to, čine sportska čuda i čine Crnu Goru ponosnom - istakao je Vuković.

Predsjednik RS Crne Gore Petar Kapisoda, kazao je okupljenima da nema ljepšeg osjećaja od igranja za svoju zemlju.

- Radujte se što imate ovakve djevojke. Rezervnu državu nemamo, ni grb, ni himnu. Pjevat ćemo himnu da cijela Evropa čuje. Nek je vječna Crna Gora - poručio je Kapisoda.

Selektorica Crne Gore Bojana Popović kazala je da su navijači bili sjajni, te da je ponosna na njih koliko i na igračice.

- Nećete dugo čekati do novog uspjeha - naglasila je Popović.


Zlato Norveškoj

Tokom proslave, kao najavu za izlazak igračica na binu, otpjevana je himna Crne Gore. Kapitenka reprezentacije Jovanka Radičević, koja se nakon prvenstva oprostila od nacionalnog dresa, uz suze je kazala da živi svoje najljepše sportske dane.

- Hvala vam što ste sve ove godine bili uz nas i vjerovali kada mnogi nisu. Hvala vam što smo zajedno pokazali kolika je ljubav prema Crnoj Gori - istakla je Radičević.

Na EP u rukometu za žene, koje je završeno u nedjelju, Crna Gora je u meču za bronzanu medalju pobijedila Francusku 27:25 i napravila pravi sportski podvig. Zlato je osvojila Norveška koja je u finalu bila bolja od Danske, također s 27:25.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.