ODLUKA IHF-A

Nakon što je obesmislio Evropsko prvenstvo, COVID-protokol i na Svjetskom prvenstvu za rukometaše

Pozitivni, sa ili bez simptoma, morat će u petodnevni karantin, poslije koga će im trebati negativan test kako bi se vratili u sastav svoje reprezentacije

Korona "krojila" sastave na Evropskom prvenstvu. Balkan-handball

E. Ć.

3.1.2023

Međunarodna rukometna federacija (IHF) ustanovila je COVID-protokol prema kojem će se svi igrači i članovi stručnog štaba morati testirati prije prve utakmice, na početku grupne faze i pred četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Svjetsko prvenstvo za rukometaše počinje 11. januara, a trajat će do 29., međutim, selektori će ponovo imati probleme. COVID-protokol je obesmislio i Evropsko prvenstvo 2022. koje se održalo u Mađarskoj i Slovačkoj, a sudeći prema najavama identična situacija će biti i na rukometnom Mundijalu.

Pozitivni, sa ili bez simptoma, morat će u petodnevni karantin, poslije koga će im trebati negativan test kako bi se vratili u sastav svoje reprezentacije. Selektori će tako ponovo morati praviti taktiku "od testa do testa".

Svjetsko prvenstvo se igra u Poljskoj i Švedskoj, a premijernu utakmicu igraju Poljaci i Francuzi. Podsjetimo, na Mundijalu nema naše reprezentacije, ali će BiH imati svoje predstavnike - pravdu će dijeliti bh. sudije, braća Konjičanin Amar i Dino, a za delegata je nominovana Arijana Vojić.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.