ODLUKA TIMA IZ BUGOJNA

Iskra suspendovala Miloša Čekića, koji je posvetio objavu neustavnom danu RS

Ti si moj zavjet. Rađala si najhrabrije i najhrabriji su te branili, napisao je Čekić uz fotografiju

Čekić: Posvetio objavu neustavnom danu RS. Screenshot

E. Ć.

12.1.2023

Upravni odbor Rukometnog kluba Iskra Bugojno suspendovao je Miloša Čekića zbog povrede Pravilnika o disciplinskom postupku kao i povrede Statuta kluba radi samovoljnog napuštanja tima.

Jučer je održana hitna sjednica premijerligaša iz Bugojna nakon što je Čekić izazvao burne reakcije javnosti zbog čestitke neustavnog dana RS.

On je u ponedjeljak posvetio objavu povodom neustavnog dana manjeg bh. entiteta uz opis: Ti si moj zavjet. Rađala si najhrabrije i najhrabriji su te branili".


Čekić je naišao na osudu javnosti, a predsjednik Iskre Ejub Zukić rekao je kako se mladi rukometaš bojao za svoju sigurnost, te da je dobijao i prijetnje smrću.

- Održana je vanredna sjednica Upravnog odbora MRK Iskra. Tim povodom oglašavamo se o krajnje neugodnoj situaciji u čijem fokusu se našao i naš klub a sve zbog objave igrača Miloš Čekić na društvenim mrežama. Naime, imenovani igrač ranije je suspendovan zbog povrede Pravilnika o disciplinskom postupku kao i povrede Statuta kluba radi samovoljnog napuštanja kluba. Za objave na društvenim mrežama igrač odgovara sam. Upravni odbor kao rukovodeće tijelo kluba ograđuje se od bilo kakvih nacionalnih ispada.

MRK Iskra Bugojno je klub sa dugogodišnjom tradicijom. Kroz klub su prošli igrači, treneri i članovi svih nacionalnosti i konfesija bez ikakvih problema i neugodnih situacija.

MRK Iskra okrenuta je sportskim rezultatima i to je jedini cilj i program rada našeg kluba s toga tražimo bezrezervnu podršku naše vjerne publike, Vandala i svih ljudi dobre volje.

U narednom periodu klub će objaviti sljedeće korake i postupke vezane za predstojeću polusezonu, igrački kadar i odigravanje KUP BiH-a - navodi se u saopćenju Iskre.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.