LIFESPACE TRAVELER

Videoigra Dine Trnke osvojila prvo mjesto na takmičenju Game Development World Championship 2022.

Nagrada će omogućiti Dini posjetu najboljim finskim kompanijama koje se bave kreiranjem videoigara

Kreirao je Dino Trnka. Steam

Z. K.

25.4.2023

Videoigra Lifespace Traveler osvojila je prvo mjesto na svjetskom takmičenju Game Development World Championship 2022., u kategoriji za najbolju videoigru neovisnih programera po izboru publike. Videoigru je kreirao Dino Trnka iz Bosne iz Hercegovine.

Jaka konkurencija

Ovo je kategorija u kojoj je konkurencija bila najveća i u kojoj je bilo najteže pobijediti, Međutim, ulaskom u top 10, Dinina videoigra, koja je nastajala četiri godine, dobila je veliku pažnju javnosti zahvaljujući čemu je donijela pobjedu u Bosnu i Hercegovinu.

Nagrada će omogućiti Dini posjetu najboljim finskim kompanijama koje se bave kreiranjem videoigara te licence za različite softverske pakete. Inače, riječ je o cyberpunk akcijskoj igri punoj uzbuđenja, jednostavnoj za naučiti, ali izazovnoj za savladati.

Brzi refleksi

Igra zahtijeva brze reflekse, strpljenje i koncentraciju. Zbog toga je namijenjena igračima koji žele testirati svoje reflekse u brzim i nepredvidivim izazovima dok otkrivaju tajne mračnog distopijskog svijeta. Lifespace Traveler će biti dostupna javnosti na platformi Steam krajem juna 2023. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.