REAGIRAO NINTENDO

"J*** se!": Dok Super Mario prelazi nivoe, cvijeće ga psuje na svakom koraku

Nova igra Super Mario Bros. Wonder zvanično izlazi 20 oktobra, ali je već "procurila" na internet pa je dostupna i ilegalno

Moder, pod nadimkom ContendoYT, kreirao je tako modifikaciju koja je smiješna svima, samo ne Nintendu. X (Twitter)

E. Ag.

20.10.2023

Jedan moder je iskoristio novitet u igri Super Mario Bros. Wonder kako bi joj dodao humoristični element – tako što je u igru ubacio psovke. Nintendu se to nije svidjelo.

Nova igra Super Mario Bros. Wonder zvanično izlazi 20 oktobra. Ali je igra već "procurila" na internet pa je dostupna i ilegalno. Samim tim može da se igra na PC-u preko emulatora, pa može da se modifikuje onako kako to na Switchu nije moguće.

Moder, pod nadimkom ContendoYT, kreirao je tako modifikaciju koja je smiješna svima, samo ne Nintendu. U novoj Super Mario igri cvijeće povremeno komentariše ono što se događa na ekranu i šalje poruke Mariju i ekipi, pa je tako pronađen način da se uređuje ono što cvijeće govori.

Naravno, cvijeće je u rekordnom roku nakon toga dobilo kočijaški rječnik i počelo je da psuje na sve strane, piše B92.

Iz Nintenda su brzo reagovali pa su zabranili sve snimke na kojima se koristi spomenuta modifikacija. Nije teško shvatiti zašto – Super Mario Bros. Wonder klasifikovan je kao igra prikladna za uzrast od sedam godina i više, pa je ovakvo modifikovanje igre na neki način "štetno" za njen imidž.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.