KALIFORNIJA

Igrica vrijedna gotovo milion dolara umalo prodata za male pare

Neotpakovana kopija Zelda igre iz 1987. godine jedna je od najskupljih starih videoigara

Radi se o prvoj ediciji koja je puštena u prodaju i smatra se "svetim gralom" u kolekcionarstvu. X (Twitter)

E. Ag.

3.3.2024

Mladić iz Kalifornije je otkrio neotpakovanu kopiju The Legend of Zelda igre iz 1987. godine i ponudio je na aukciji na sajtu eBay, ali ju je ubrzo povukao.

Razlog je to što ova rijetka igra može da vrijedi i do milion dolara, piše B92.

Prodavač pod pseudonimom Kiro kaže da je kopija jedne od najlegendarnijih igara svih vremena u vlasništvu njegove porodice još otkako je kupljena za 29,87 dolara 1987. On je rekao da je na sajtu eBay gledao cijene kopija starih Zelda igara i mislio je da im se cijena kreće između 17.000 i 20.000 dolara. Ukoliko bude imao sreće.

On je izlistao igru i odmah je dobio neke odgovore kupaca, koji su željeli da je odmah kupe. On kaže da je jedan kupac ponudio 30.000 dolara u gotovini i da odmah preuzme igru.

Nakon što je otkrio da igra vrijedi mnogo više, odlučio je da je ukloni iz eBay ponude, a uskoro mu se obratio i kolekcionar koji ga je obavijestio da je njegova kopija izuzetno rijetka.

Radi se o prvoj ediciji koja je puštena u prodaju i smatra se "svetim gralom" u kolekcionarstvu, s obzirom na to da je neotpakovana.

Nekoliko dana kasnije kopija igre je na aukciji prodata po cijeni od 288.000 dolara.

The Legend of Zelda igra iz iste serije, iz 1987. godine, prodata je svojevremeno za 705.000 dolara, što je čini jednom od najskupljih igara ikada prodatih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.