ZA GEJMERE

Samsung predstavio prvi 49-inčni OLED zakrivljeni monitor

Osim svoje veličine, novi monitor je prvi koji ima Dual Quad High Definition rezoluciju, poboljšanu AI tehnologijom

Samsung iznenadio ljubitelje igrica. Gamespot

Z. K.

1.7.2023

Nakon što je već lansirao jedan od najboljih monitora za gejmere na tržištu, Samsung iznenađuje predstavljanjem prvog 49-inčnog OLED zakrivljenog monitora za koji se očekuje da će biti dostupan svuda od trećeg kvartala 2023. godine.

Bolja iskustva

Gejming industrija je izvor mnogih razvoja, koji s vremena na vrijeme oblikuju tehnološku stvarnost. Od moćnijih računara i konzola do virtuelne stvarnosti mnoga poboljšanja, stvorena da osiguraju bolje iskustvo igranja, na kraju su koristila tehnologiji u cjelini.

Zakrivljeni kompjuterski monitori su među ovim razvojem i počeli su da se pojavljuju u posljednjoj deceniji, dajući korisnicima bolje iskustvo bez potrebe da udvostruče ili utrostruče ekrane koje imaju ispred sebe. Samsung Odissey OLED G8 je odličan primjer. Zakrivljen ili ne, u prodaju je stigao u februaru ove godine, ali je postao jedan od najboljih OLED monitora za gejmere na tržištu.

Sada, Samsung najavljuje nadogradnju G8 sa Odissey OLED G9, većim i bolje zakrivljenim monitorom, koji će, također, biti prvi 49-inčni OLED ekran. Osim svoje veličine, novi monitor je prvi koji ima Dual Quad High Definition rezoluciju, poboljšanu AI tehnologijom.

Novi zakrivljeni monitor ima rezoluciju od 5120×1440 piksela, odnosno dvostruku QHD rezoluciju s odnosom stranica 32:9.

Metalni okvir

Panel veličine 49 inča podržava brzinu osvježavanja ekrana od 240 Hz. Uz to, on ima vrijeme odziva od 0,03 milisekunde, što mu obezbjeđuje Neo Quantum Pro procesor njegove matične kompanije Samsung.

Na poleđini tankog metalnog okvira G9, vraćaju se CoreLighting i CoreSynciz G8, proizvodeći svjetlost koja odgovara bojama vašeg ekrana, koji sadrži prirodne i kompatibilne ugrađene zvučnike. G9 će, također, dolaziti sa Samsung Gaming Hubom, koji vam omogućava da uživate u omiljenim servisima za strimovanje i igranje igara, zajedno s opcijom Multi View, da biste ekran podijelili na dva dijela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.