VEĆ JE DOSTUPNA

Još intimniji pristup: Instagram ''širi'' popularnu značajku ''Bliski prijatelji''

Budući da više ne morate dijeliti objave s cijelim popisom pratilaca, vaš bi se feed na Instagramu mogao početi činiti ispunjenim objavama

Još bolje opcije. Facebook

M. Z.

15.11.2023

Instagramova najnovija značajka omogućuje ograničavanje vaših objava samo na bliske prijatelje.

Drastična promjena

Dosad ste mogli dijeliti Stories and Notes samo s onima koji su na popisu vaših bliskih prijatelja. Nakon što to postane moguće za objave i Reels, način na koji funkcionira Instagram mogao bi se drastično promijeniti.

Budući da više ne morate dijeliti objave s cijelim popisom pratilaca, a drugi korisnici mogu učiniti isto, vaš bi se feed na Instagramu mogao činiti ispunjenim objavama osoba s kojima ste bliži.

Uz korisničke račune bliskih prijatelja vidjet ćete zelenu zvjezdicu. Proširenje tog ''zelenog popisa'' na Reels moglo bi Instagram učiniti znatno privatnijim i intimnijim.

Instagram je prve korake u ovom smjeru napravio lansiranjem izvorne aplikacije Threads 2019. godine. Čini se kako sad sličan osjećaj privatnosti nastoje stvoriti i u matičnoj aplikaciji.

Facebook već dugo dopušta korisnicima ograničavanje objava samo na određene grupe ljudi na listi prijatelja, bilo da se radi o bliskim prijateljima, poznanicima ili osobama s kojima uopće ne želite dijeliti objave.

Kako biste ograničili objavu ili reel samo na bliske prijatelje, odaberite opciju Audience, koja se pojavljuje kada namjeravate podijeliti objavu. Zatim kucnite Close Friends pa Done i zatim podijelite objavu kao i inače.

Zelena zvjezdica

Samo će vaši bliski prijatelji vidjeti fotografiju, video ili reel koji objavite, zajedno sa sličicom zelene zvjezdice koja označava da je upravo podijeljen s korisnicima na vašem popisu. Instagram prije nije dopuštao reguliranje vidljivosti svake objave. Mogli ste samo postaviti svoj korisnički račun kao javni ili privatni.

Značajku bliskih prijatelja Instagram je prvi put uveo 2018. godine, kao način dijeljenja Stories s manjim grupama korisnika. Postala je koristan način dijeljenja sadržaja koji nije nužno namijenjen svim njihovim pratiocima, piše Verge, prenosi Tportal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.