NEMA VIŠE POZIVNICA

Bluesky, otvorena društvena mreža bivšeg šefa Twittera, sad je dostupna svima

Moguće je kako su se na otvaranje široj javnosti odlučili zato što smatraju kako su spremni za to, a možda samo žele ubrzati rast korisničke baze

BLUESKY. Miroslav Wranka

M. Z.

7.2.2024

Bluesky, decentralizirana platforma za mikrobloging koju je pokrenuo bivši izvršni direktor Twittera Džek Dorsej (Jack Dorsey), odsad je dostupna svima.

Aktivacijski kodovi

Proteklih nešto više od godinu korisnikom Blueskyja moglo se postati samo uz pozivnicu već postojećih korisnika.

Bluesky bi povremeno dijelio nove aktivacijske kodove kako bi stranica nastavila rasti - strategija koja je osiguravala kontinuirani hype i FOMO.

Sada je tome došao kraj. Vrata su otvorena, korisnikom može postati ko god želi, i to besplatno.

Najavljene su i neke potencijalno zanimljive nove značajke. Između ostalog, razvojni programeri mogu sami hostati web poslužitelje koji su povezani na širu mrežu Bluesky.

Bluesky trenutno ima oko tri miliona korisnika. Moguće je kako su se na otvaranje široj javnosti odlučili zato što smatraju kako su spremni za to, a možda samo žele ubrzati rast korisničke baze.

130 miliona korisnika

Naime, Threads kompanije Meta Platforms navodno ima 130 miliona korisnika mjesečno.

Postavlja se pitanje kako će u budućnosti ostvarivati prihode. Dorsej i ekipa tvrde kako ih oglašavanje u tom smislu ne zanima naročito, već će se okrenuti prodaji usluga korisnicima, piše Gizmodo, prenosi Tportal.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.