RIJETKO JE NE NOSI

Koja je tajna sive majice šefa Facebooka: Zakerberg dao vrlo zanimljiv odgovor

Od samog početka se isto oblačio, sivu majicu bi spario s pantalonama i tenisicama

Mark Zakerberg. Facebook

E. Ag.

5.3.2024

Želim da pojednostavim svoj život. Svaki dan moram da donosim gomilu važnih odluka, pa pokušavam da se oslobodim nevažnih, rekao je šef Facebooka Mark Zakerberg još 2014. godine. To je bio samo dio odgovora na pitanje o njegovoj legendarnoj sivoj majici. Naime, od samog početka Facebooka se isto oblačio, sivu majicu bi spario s pantalonama i tenisicama.

- Čak i naizgled beznačajne odluke kao što su šta da obučemo ili šta jedemo za doručak oduzimaju nam vrijeme i energiju koju bismo mogli da posvetimo važnijim temama - rekao je on i dodao da ne nosi striktno jednu majicu, već da ima nekoliko sličnih u njegovom ormaru.

Deset godina kasnije, siva majica je i dalje dio njegove pojave. Doduše, ponekad nosi odijela, košulje ili dukserice, ali to je rijetkost.

Inače, riječ je o majici Brunelo Kučineli, koja košta i do 300 dolara, piše „Vmagazine”.

Legendarni Stiv Džobs (Steve Jobs) slijedio je slično modno pravilo. Bio je poznat po farmerkama i crnoj dolčeviti koje je uvijek nosio, bila je to njegova uniforma.

Džobs je smatrao i da energiju i kreativnost ne treba trošiti na banalne odluke, do te mjere da je sugerirao da zaposleni u Appleu uvijek nose istu odjeću, prenosi 24Sata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.