IZBRISALI IH

Netflix greškom objavio nova pravila o dijeljenju šifre

Brojni korisnici na društvenim mrežama su negativno reagovali na promjene

Netflix: Izbrisao nova pravila sa stranice. Instagram

N. S.

5.2.2023

ova pravila dijeljenja lozinki obrisali su sa svoje web stranice, tvrdeći da su podijeljena greškom.

Nova pravila odnose se na redovito prijavljivanje na vaš Netflix račun iz vaše kuće. Ukratko, korisnici će se morati prijaviti na svoj uređaj sa svoje kućne Wi-Fi mreže jednom svaki 31 dan. Ako korisnici to ne učine, njihov Netflix račun bi mogao biti blokiran.

- Iako naši uvjeti korištenja ograničavaju korištenje Netflixa na kućanstvo, prepoznajemo da je ovo promjena za članove koji dijele svoj račun šire. Budući da uvodimo plaćeno dijeljenje, članovi u mnogim zemljama također će imati opciju dodatnog plaćanja ako žele dijeliti Netflix s ljudima s kojima ne žive - kazali su iz Netflixa.


Nakon što je Netflix objavio nova pravila za dijeljenje šifri, brojni korisnici na društvenim mrežama su negativno reagovali na promjene, a mnogi su se pitali kako će to funkcionisati i šta bi to moglo značiti za njihovu pretplatu.

Pravila su uklonjena s web stranice u srijedu 1. februara, što je dovelo do još veće zbrke. Glasnogovornik Netflixa potvrdio je da su ta pravila trenutno na snazi, ali još ne za sve zemlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.