KRISTINA EPLGEJT

Glumica na crveni tepih došla sa štapom: „Ovo mi je zadnja dodjela nagrada“

Bila s 12-godišnjom kćerkom

Kristina Eplgejt na crvenom tepihu. Jordan Strauss/Invision/AP

N. Aj.

27.2.2023

Kristina Eplgejt (Christina Applegate) na dodjelu SAG nagrada u Los Anđelesu stigla je u dugoj, crnoj haljini, a hodala je uz pomoć štapa.

Izvanredna glumačka izvedba

Na crvenom tepihu joj se pridružila njena 12-godišnja kćerka Sejdi Grejs (Sadie Grace). Eplgejt je nominirana u kategoriji izvanredne glumačke izvedbe zahvaljujući liku Džene Harding (Jena) u seriji „Dead to Me“.

- Ovo je vjerojatno moja posljednja dodjela nagrada. Ovo je velika stvar. Ne mogu zamisliti da ću ustati u pet u jutro i provesti od 12 do 14 sati na snimanju. U ovom trenutku to ne mogu - rekla je Eplgejt u ranijem intervjuu za Los Angeles Times.

Glumica se posljednje dvije godine bori s multiplom sklerozom, a priznala je da jednostavno nema snage nositi se s napornim rasporedima koje zahtijevaju filmska ili televizijska produkcija. Nedavno je izjavila da bi joj glavna uloga u Netflixovoj hit seriji mogla biti posljednji glumački posao.

"Nisam mogla hodati"

- „Dead to Me“ je bila najteža stvar koju sam ikada morala učiniti u životu. Dobila sam dijagnozu tokom snimanja i nisam znala šta mi se dešava. Nisam mogla hodati. Morali su koristiti invalidska kolica da me dovedu na set. Gubila sam živce sve dok neko nije rekao: „Trebaš magnetsku rezonancu“ – ispričala je u decembru tokom gostovanja u „The Kelly Clarkson Showu“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.