VODITELJICA NA HRT-U

Daniela Trbović za "Avaz“ o karijeri, privatnom životu, kvizovima: Mogla bih si darovati zlatni sat za okrugli jubilej postbračne čistoće

Tek sam na pragu sedmog desetljeća pa još imam vremena za učiti. U "Najslabijoj karici“ sam se razularila

Trbović: Pamtim lijepe trenutke. Instagram

28.1.2024

Gledaoci voditeljicu Danielu Trbović (60) odnedavno mogu pratiti u novom TV formatu na HRT-u i to zanimljivom kvizu po čemu je i prepoznatljiva. Riječ je o šouu „Godina za pamćenje“ koji je na prvu osvojila gledaoce.

Trbović je regionalno postala poznata po kvizu „Najslabija karika“ koja je obilježila njenu karijeru koja joj je, kako ističe, bila sjajna uloga i koja ju je, kako otvoreno priznaje, potpuno razularila.

Novi ciklus

Kakve su Vam prve impresije o novom projektu?

- Riječ je o zabavnom kvizu koji nas u svakoj emisiji vraća u određenu godinu u periodu od 1960. do 2000. Zanimljivo je i zabavno odijevati se, češljati, izgledati kao osoba iz određenog perioda, a pitanja i bogata videoarhiva iz sjećanja izvlače trenutke koje smo odavno zaboravili. Takmiče se dvije dvočlane ekipe, a kapetani su Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca koji nas osvajaju svojim znanjem, neposrednošću i humorom. Ljepota mojeg posla je, između ostalog i to što ništa nije dovijeka i svakih nekoliko godina sam opet na početku nekog novog ciklusa. Uzbuđenja mi ne nedostaje.

Jeste li inače nostalgični?

- Nisam, ali kao i drugi pamtim neke lijepe trenutke i događaje. Svaki period obojan je nekim osobnim iskustvom i stoga se nekih i radije sjećam.

Trbović: Nisam konfliktna. Instagram

Regionalno ste postali prepoznatljivi po kvizu „Najslabija karika“. Je li Vam taj format „sjeo“ na prvu?

- „Karika“ je za mene bila čudo neviđeno u voditeljskom poslu i upravo mi je zbog toga bila draga, zanimljiva, poticajna. Mogla sam se igrati i poigravati. S užitkom, priznajem. Nisam trebala biti simpatična slatkica već ”bič Božiji”, teta u crnom koja stalno kori natjecatelje. Sjajna uloga. Razularila sam se.

Živim skladno

Je li i privatno znate ljudima sasuti istinu u lice ili nekad prešutite?

- Oh, voljela bih da sam i privatno teta iz „Karike“, ali više funkcioniram po onoj – tko je rekao, zeko je rekao. Nisam konfliktna i odviše samodopadna, ali kroz humor i autoironiju i drugima se može svašta reći. Tek sam na pragu sedmog desetljeća pa još imam vremena naučiti kako više misliti na sebe.

Vaš ljubavni život nerijetko intrigira javnost. Kako se Vi nosite s tom ljudskom potrebom da zaviruje i prelazi granice pristojnog?

- Mogla bih si darovati zlatnu Doxu za okrugli jubilej postbračne čistoće. Već godinama živim, više manje skladno, sama sa sobom. I uglavnom se volim. Inače, svjesna sam da je sve za jednokratnu upotrebu i sutra će već netko drugi biti pod povećalom. Ne uzbuđujem se previše zbog toga.

Seksi žena s ekrana

Koliko je danas teško sačuvati sebe u javnom diskursu?

- Ispred kamere ću biti sve što treba, ali privatno se ne opterećujem svojim medijskim likom. Ne robujem očekivanjima drugih. Moj životni stil nije ”televizijski”. Ja sam jedna samohrana mater koja nosi hlače u našoj porodici. Već odavno hodam nenašminkana, nemam profile na društvenim mrežama i ne čudim se kad me ljudi prepoznaju po glasu jer svaka sličnost sa seksi ženom s ekrana je posve slučajna – rekla nam je Trbović.

Zbog posla kojim se bavim imam vidljivost i upravo zbog toga ponekad sam medijski zanimljiva i privatno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.