ISPOVIJEST GLUMCA

Jasmin Geljo nakon moždanog udara za "Avaz": Prepao sam se da ne ostanem nepokretan

Ovakvi događaji mijenjaju život za 360 stepeni

Jasmin Geljo. Facebook

16.5.2024

Iza popularnog glumca Jasmina Gelje (64) je najteži životni period.

On je nedavno pretrpio moždani udar, a sada se oporavlja i, kako ističe u ispovijesti iz Toronta za „Avaz“, odlučio je promijeniti život.

I pored svega, legendarni bh. glumac s adresom u Kanadi nije izgubio smisao za humor pa nam je u pripremi intervjua kazao:

- Oporavljam se, neće grom u koprivu.

Njegova agonija krenula je nedavno kada se vraćao iz Montreala vozom.

Hitna intervencija

- A htio sam ići vozom, jer sve vrijeme voz ide pored jezera i prelijepo to sve izgleda. Po dolasku u Toronto odjednom sam osjetio vrtoglavicu i nemoć u lijevoj ruci i nozi. U glavi mi je bilo sve nekako nestvarno, ali rekoh sebi: „Sigurno sam uštinuo neki nerv u leđima pa mi se zbog toga ovo sve dešava“ – govori nam glumac, poznat po ulogama Mime Šiš i Rokija Mokroguza iz kultne „Audicije“.

Pričekao je taksi i uputio se kući misleći da će proći.

- Sutradan stanje je bilo čak i malo gore, a prekosutra sin od moje partnerke, koji je kineziolog i trener košarke, čim me je vidio posumnjao je u moždani udar i odmah poslao hitnu pomoć. Kad su mi ovi iz hitne izmjerili pritisak bio je 224/90. Strpali su me u hitnu pomoć i odveli u bolnicu. Bio je petak. Nakon svih pretraga u hitnoj i poslije CT skenera, ništa se značajno nije moglo vidjeti te su me poslali kući, s uputom da u ponedeljak idem na pregled kod specijaliste za pritisak – priča nam popularni glumac.

U ponedeljak su mu napokon postavili dijagnozu.

Priznaje nam da je zbog svega doživio veliki strah.

- Naravno da sam se prepao kada se sve dogodilo, i to najviše da ne ostanem nepokretan i da budem sebi i drugima na teretu. Srećom to se nije dogodilo zbog hitne intervencije doktora i bolničkog osoblja. Bili su sjajni. Hvala im – ističe Geljo.


Biljna ishrana

Govori nam kako ovakvi događaji mijenjaju život za 360 stepeni.

- Okrećite se sebi maksimalno, pazite šta jedete i pijete, ne dajte da vas gluposti sekiraju, naročito ne politički moroni koji se ne skidaju s malih ekrana. Nije im jasno da je život ništa. Jedan kapilarčić ih može odvesti dva metra ispod zemlje. Umjesto da uživamo u ovom raju koji se zove Zemlja, neki je nemilosrdno uništavaju zbog para. Svim poštenim ljudima kojih još ima preporučio bih da se prebace na biljnu ishranu, što više sirovu, kako bi sačuvali zdravlje i postigli dugovječnost – zaključuje Geljo.


Doktorica se čudila

- Doktorica se čudila kako je moguće da su me poslali kući iz hitne i da ništa nisu vidjeli. U bolnici sam bio pet dana, nakon čega su me poslali na kućno liječenje. I kako sad stvari stoje, lijekove za pritisak i holesterol ću vjerovatno piti do kraja života – kaže Geljo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.