RADOST PUBLIKE

Poslije 35 godina veliki povratak grupe ABBA: Najavljena nova pjesma

Informer

27.4.2018

- Odluka da budemo na uzbudljivoj ABBA avatar turneji, imala je neočekivanu posljedicu. Sve četvero smo osjetili da bi, nakon 35 godina, bilo uzbudljivo da ponovo sjedinimo snage i uđemo u studio. Tako da smo to i učinili. I osjećaj je bio kao da je vrijeme stalo i da smo samo bili na kratkoj pauzi. Nevjerovatno sretno iskustvo! Rezultat su dvije nove pjesme, od kojih će jednu "I dalje vjerujem u tebe" otpjevati "digitalni mi" u TV specijalu u decembru. Mi smo možda ostarili, ali naše su pjesme nove. I osjećaj je dobar - napisali su na svojoj Instagram stranici Agneta, Beni, Bjorn i Eni-Frid.

Ovo je prva pjesma legendarne grupe od 1982. godine, kada su se rastali, nakon 10 godina postojanja i stotine miliona prodatih ploča širom svijeta.

Kako su objasnili, do ideje je došlo dok su radili na projektu svoje avatar turneje.

Riječ je o dvosatnom TV programu u zajedničkoj produkciji NBC-ja i BBC-ja, gdje umjesto benda, nastupaju njihovi digitalni dvojnici. Bjorn je rekao kako su svi članovi benda bili "skenirani" i podmlađeni da izgledaju kao da je 1979. godina.

Fanove širom svijeta oduševila je ova vijest. Svi se nadaju da će pjesme biti dobre koliko i njihovi nezaboravni hitovi "Dancing Queen", "Knowing Me", "Knowing You", "Take a Chance on Me", "Give me, Give me"...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.