PORODIČNA PRIČA

Predrag Pašić i Dunja: Kako su se otac i kćerka ponovo zbližili

Drago mi je što će nakon Finske živjeti u Zagrebu, češće ću viđati nju i unuka, kaže omiljeni Paja

Predrag i Dunja s malim Lukom: Uživaju u zajedničkim trenucima. Arhiv

Piše: N. AJNADŽIĆ

11.1.2019

Prošlo je nešto više od godinu otkako se Dunja Tatomirović, kćerka legendarnog bh. fubalera Predraga Pašića, sa sinom Lukom i suprugom Ivanom, koji je, također, fudbaler, preselila u Finsku. Ivan je tada potpisao za finski tim Marienhamn.  

Nekadašnji kapiten 

A sada je pred njima novi izazov. Naime, nekadašnji kapiten fudbalskog kluba Sarajevo opet je promijenio dres, pa je tako nedavno zvanično počeo igrati za hrvatski Inter iz Zaprešića. To podrazumijeva i selidbu kompletne porodice u Zagreb.

Bračni par Tatomirović već je u hrvatskoj prijestonici, gdje se uveliko smještaju u novi dom. A Predrag Pašić ne krije zadovoljstvo i sreću što će mu kćerka i unuk biti mnogo bliže nego što su to bili dok su živjeli u Finskoj. Iako su geografski daleko, tu su moderne tehnologije i društvene mreže preko kojih se svakodnevno čuju. 

- Sigurno da mi je draže što će biti u Zagrebu, jer sada ću biti u prilici otići i vidjeti ih kada god hoću. Ono što se kaže, otići na kafu i nazad – presretan govori legendarni fudbaler.

Dodaje da je Dunja sada u frci s vremenom, jer je selidba u toku. 

- Drago je i njoj što smo svi bliže i što ćemo se viđati češće. To je za nju i novo iskustvo, nova država, nova poznanstva – kaže Pašić.

Dunja već neko vrijeme gradi svoju karijeru kao uspješna DJ-ica, te kao blogerica i vlogerica. Pod imenom Slatko od Dunje skoro svakodnevno objavljuje zanimljive videosnimke na Instagramu i YouTube kanalu.

Nova godina 
Novu godinu proslavila je sa svojom porodicom u BiH, a imala je i DJ nastupe, od kojih je jedan bio u Domu mladih. Njen otac, u Sarajevu od milja zvan Paja, ponosan je na njen uspjeh. 

- Bila je poslije toga sa mnom na moru, gdje smo čekali Novu godinu. Ona je veoma zadovoljna svojim nastupima i karijerom. Raja je fino prihvatila i bili su raspoloženi. Presretan sam zbog nje – naglašava Pašić.

Zabavni deda  

U jednom intervjuu za „Dnevni avaz“ Dunja je svog oca opisala kao zabavnog dedu:

- Luka najviše voli da mu skida naočale. To mu je nešto smiješno i svaki put ih skine najmanje 50 puta. A on je, vjerujem, kao i sve druge babe i dede koji dopuštaju sve ono što roditelji ne dozvoljavaju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.