ZIMSKE RADOSTI

Poznati na snijegu: Ljubav i ludilo na stazi

Olimpijsko sam dijete, prvi put sam stala na skije kada sam imala tri godine, kazala je Hana

Hadžiavdagić-Tabaković: Uživala sa suprugom u Italiji

E. SKENDEROVIĆ

24.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Da je ljubav na stazi, potvrdili su brojni poznati koji su se i ove zime zaputili na svoje omiljene zimske destinacije i s članovima porodice ili prijateljima hladne dane odlučili iskoristiti na najbolji način. Kako drugačije nego na skijanju.  

Parolu „Skijanje se brzo uči, ko je blesav da sjedi kući“ podržavaju mnogi, a jedna od njih je i Hana Hadžiavdagić-Tabaković, koja je sa suprugom Tarikom nekoliko dana uživala u Italiji. Sunce prži, čaj u rukama, skije na nogama...

 Olimpijsko dijete

- Olimpijsko sam dijete, prvi put sam stala na skije kada sam imala tri godine i od tada bježim u planine kad god mi se pruži prilika. Skije su moja ljubav na prvi pogled. Ko nije nikad stao na skije krajnje je vrijeme da to napravi – poručila je Hadžiavdagić-Tabaković.

I dok su se jedni zaputili u inozemstvo, drugi su ostali vjerni bh. ljepoticama. Tako je urednica i voditeljica BHT 1 Maja Miralem sa suprugom Gordanom skijala na Bjelašnici, a poslala je i romantičnu poruku...

- Ljubav je na stazi – kratko, ali jasno napisala je Miralem.

Feđa Isović, bh. scenarista, također je jedan od onih koji se veoma dobro snalaze na skijama i voli vrijeme s prijateljima provesti upravo na nekoj planini. Stoga nije iznenađenje da se Isović nedavno pohvalio fotografijom na kojoj pozira s prijateljima na Jahorini.

Mada je govorila da nikad neće skijati, ovaj zimski sport postao je velika ljubav i hrvatskoj voditeljici Marijani Batinić, koja je s porodicom uživala na snijegu. Sa sinom Zvonimirom na snijegu je pozirao i legendarni Željko Bebek, za kojeg je već poznato da tradicionalno zimu provodi na skijama.

Dobra zabava

Za uživanje na skijama Jahorinu je izabrala i atraktivna manekenka Tea Bošković, koja je tamo vrijeme provodila s prijateljicama. I, sudeći prema fotografijama, sjajno se zabavila. Dobre zabave nije nedostajalo ni hrvatskom pjevaču Sandiju Cenovu, kojem je skijanje najveći gušt. On tradicionalno već godinama skija na Alpama.

- Sunce sija i pada snijeg, kakva kombinacija – poručio je Cenov.

Sjajno iskustvo na skijama doživjela je i manekenka Jelena Jugović-Tuncel, koja je zajedno sa suprugom, turskim biznismenom Metinom Tuncelom uživala u zimskim radostima.

- Počela sam svoj odmor – napisala je Jugović-Tuncel u opisu fotografije.

Sve boje Nadine Mičić

Početak ove godine na planinama je iskoristila i glumica Nadine Mičić, koja je, iako nije otkrila destinaciju na kojoj zimuje, objavila veselu fotografiju kojom je željela razbiti tmurne i hladne dane.

I na planini postoji „dress code“

Za „boarding“ na snijegu ove godine odlučio se i popularni srbijanski glumac Miloš Biković, kojem je ovo bilo jedinstveno iskustvo. On je u zimskim radostima uživao u Švicarskoj.

- Iskustvo je bilo fenomenalno, 140 kilometara na sat u sankama. I na planini postoji „dress code“, a staze su ludilo. Planina me „čačka“ ljepotom – poručio je Biković.


Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.