LEGENDE

Štulić danas slavi 66. rođendan: Poslušajte šta je za "Avaz" govorio o godinama, pjesmama, svom životu

Mama me zove da mi čestita rođendan, a ona dobro zna da ja nikad u životu nisam slavio. Ali se pravi luda, pa veli da jesmo

Štulić: Živi u samoizabranoj izolaciji u Holandiji

L. SARAJLIĆ-RAMOVIĆ

11.4.2019

Legendarni Džoni Štulić danas slavi 66. rođendan. Muzičar koji je ostavio neponovljiv utjecaj na muzičku scenu bivše Jugoslavije, već decenijama živi u  samoizabranoj izolaciji u Holandiji. Šta misli o rođendanima, govorio je svojevremeno u ekskluzivnom intervjuu za "Dnevni avaz".

Vi ne volite slaviti rođendane.

– Mama me zove da mi čestita rođendan, a ona dobro zna da ja nikad u životu nisam slavio. Ali se pravi luda, pa veli da jesmo. 

Mama je mama.

– Ali, ja nikada u životu nisam znao da to postoji. Rođendani. Sad mi smeta, prije mi nije smetalo dok sam bio mlađi. Sad mi smeta. Šta će mi sve te godine!

Godine su samo broj. To je fraza, ali je tako. 

– Podsjećaju na loše stvari. Kvare mi raspoloženje. Nisu godine samo broj nego su konkretne. Naravno da čovjek stari. Ide mi na nerve, na ganglije. Razumiješ?

Razumijem. 

– Posljednjih 25 godina u ogledalu se ne podnosim. Postao sam ružan. Kad se čovjek ne kultivira… I sad ću da podnosim sve vas… Zabole me kur… Po sebi sudim sve. Sebe ne podnosim, koga ću da podnosim.


Poslušajte snimak kompletnog ekskluzivnog intervjua koji je Štulić dao za "Dnevni avaz" 2017. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.