OTVORENO

Alma Hadžić: Naš kum Edin Džeko ima ogromno srce

Anela i mene spojio je Instagram

Hadžić: Radila u Austriji nekoliko modnih kampanja

Piše: A.HODŽIĆ

20.6.2019

Novopečena supruga bh. reprezentativca Anela Hadžića, manekenka Alma Hadžić u razgovoru za „Dnevni avaz“ podijelila je utiske poslije svadbe i otkrila kako izgledaju prvi dani bračnog života. 

Govorila je o kumu Edinu Džeki, Srebrenici i svojoj vjenčanici koja za nju ima posebno značenje.

Emotivan trenutak

- Najljepši trenutak svadbe za mene je bio u Vijećnici, kada su me otac i brat doveli niz stepenice do matičara, gdje me čekao Anel i kum Edin Džeko. Počela sam plakati, vidjela sam i Anela, koji je također plakao, Edin isto nije znao šta se dešava, bilo je zaista vrlo emotivno – govori mladenka.

Lijepa Alma nam je otkrila kako je fascinirana kumom Džekom koliko je jednostavan, a na pitanje šta im je naš kapiten poklonio, kaže da želi da to ostane tajna.

- Rijetko koga poznajem da ima toliko ogromnu dušu i srce koje je otvoreno. Cijenim što je ostao čovjek poslije svega, popularnosti, tolikih klubova, fanova. Isto tako, mogu reći za njegovu suprugu Amru, i oni su Anelu stvarno pravi primjer – govori nam Alma.


Anel i Alma s bračnim parom Džeko: Vjenčanje o kojem se priča

Otkrila nam je kako je ljubavna priča između nje i našeg fudbalera počela na veoma zanimljiv način.

- Priča nam nije naročito romantična, Anel je, naime, mene na Instagramu zapratio i poslao privatnu poruku, a zatim je iz Budimpešte, gdje još igra, došao u Beč da se upoznamo. I tako je sve počelo prošle godine u aprilu. Tri mjeseca kasnije me zaručio u Istanbulu iznajmivši jahtu. Na mostu na Bosforu je stajao natpis da me voli najviše na svijetu s pitanjem želim li se udati za njega. Svaka mu čast na takvom divnom gestu koji je spreman mjesecima – govori Alma.

Pravo i pista 

Naša ljepotica u svijet modelinga ušla je veoma rano te je tako radila nekoliko modnih kampanja i snimanja, a poslije poziranja na pisti radila je u jednom advokatskom uredu, nakon čega joj se život u potpunosti mijenja.

- Počela sam sa 14 godina da se bavim modelingom sve do 18. godine a onda sam imala pauzu, pošto sam počela raditi kod jednog advokata, završila sam tu pravnu asistenciju. I onda se desio Anel – kaže manekenka.

Ono što je posebno interesantno jeste da je Alma sama kreirala svoju haljinu, a ideje za skice joj je davao i muž.

- Haljina u kojoj sam se vjenčala je moj eksperiment, s obzirom na to da je moda dio mene, te sam odlučila da sama kreiram haljinu i sve detalje koji je sačinjavaju da svojom rukom izaberem. Cijeli tim djevojaka u Istanbulu koji je šio haljinu mnogo mi je pomogao u tome. Fasciniralo me je Anelovo interesiranje za modu, tako da sam u jedan dio kolekcije uključila njegove ideje.

Džumhur me upoznao sa Zoranom

- Zoranu Jovanović Zorannah sam upoznala preko Damira Džumhura, koji mi je dobar prijatelj. Bila je na svadbi u Vijećnici i na slavlju u „Europi“. Mogu reći da je fina djevojka – kaže Alma.

Srebrenica u srcu

- Mama mi je iz Srebrenice, otac iz Goražda. Skoro svake godine idemo 11. jula u Srebrenicu. Meni će taj grad uvijek ostati u srcu – ističe Alma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.