REKET I LJEPOTA

Eženi Bušar: Bomba „bijelog sporta"

Početkom ove godine najavila je da razmišlja o prekidu karijere iako ima samo 25 godina

Piše: L. KARAHMET-PUJAGIĆ

14.7.2019

Bušar: Predviđali joj blistavu karijeru - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Kanadska teniserka Eženi Bušar (Genie Bouchard) zasjenila je sve zvanice na ovogodišnjem predvimbldonskom partiju u „All England Clubu" što se tiče njene sportske forme, već duže vrijeme ne uspijeva da se vrati u vrh svjetskog tenisa, ali je zato izuzetno uspješna na drugim poljima.

Pratioci na društvenim mrežama stalno joj rastu, a časopisi i kompanije se otimaju oko nje kako bi bila na njihovim naslovnim stranama i njihovo zaštitno lice.

Prekid karijere

Početkom ove godine najavila je da razmišlja o prekidu karijere iako ima samo 25 godina. Prije pet godina, Bušar je igrala finale Vimbldona i Rolan Garosa, na WTA listi je bila peta i sve je obećavalo blistavu karijeru. Dva finala Gren slemova su bili vrhunac lijepe Kanađanke.

Koliko pažnje u posljednje vrijeme posvećuje tenisu najbolje pokazuje podatak da je trenutno na 127. mjestu WTA liste, a sudeći prema provokativnim fotografijama koje objavljuje na društvenim mrežama, više uživa u slikanju nego na teniskom terenu.

Nedavno je bila gost na NBA finalu između Toronta i Golden Stejt Voriorsa u kojoj je domaća ekipa propustila priliku da dođe do prve titule u historiji. Svoj seksepil i izazovni izgled nije propustila da pokaže ni tokom finala NBA lige.

Kanadska teniserka došla je iz Pariza, gdje se tada nije proslavila na Rolan Garosu, pošto je ispala već u prvom kolu.

Nova ljubav

Prije nekoliko dana pojavila se još jedna vrlo zanimljiva informacija sa Vimbldona. Kako prenose mediji rodila se nova ljubav između Eženi Bušar i kontroverznog australskog tenisera Nika Kiriosa (Nick Kyrgios).

Kanađanka je bila u boksu Australca, radovala se njegovim poenima, a čak ga je i branila kada je servirao ispod ruke.

Njeni potezi su bili sasvim dovoljni medijima da zaključe kako je ovaj dvojac u vezi, a da li je to istina ili ne, sigurno će se saznati u narednim danima.

S druge strane, njen navodni novi dečko je najkontroverzniji teniser današnjice s obzirom da nerijetko javno vrijeđa teniske veličine poput Rafaela Nadala ili Novaka Đokovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.