ZVIJEZDE

DJ Solomun 23. avgusta na balkonu iznad Vječne vatre

Ovo je njegov četvrti dolazak u glavni grad BiH koji se našao na njegovoj zvaničnoj ljetnoj turneji od 2015. i postalo nezaobilazna tačka skoro svake godine

L.K.P.

17.7.2019

DJ Solomun. Agencije

Planetarno popularni DJ Solomun nastupit će 23. avgusta u Sarajevu, a svoju DJ platformu postavit će na najpoznatijem balkonu iznad Vječne vatre u Titovoj ulici.

Ovaj muzičar, rođen kao Mladen Solomun 1975. godine u Travniku, poznat je i kao veliki humanitarac.

Ovo je njegov četvrti dolazak u Sarajevo koji se našao na njegovoj zvaničnoj ljetnoj turneji od 2015. i postalo nezaobilazna tačka skoro svake godine.

- Odricanjem honorara u humanitarne svrhe, u saradnji s lokalnim organizatorima, svake godine realizira akcije podrške lokalnim udruženjima, omladinskim centrima, dječijim domovima i sigurnoj kući u Sarajevu, kojoj će i ove godine biti usmjerena sredstva za revitalizaciju od prihoda sponzorstva u iznosu od 50.000 KM. Do sada je donirano 56.000 KM od prethodna tri eventa - navode organizatori.

Nakon turneje koja je počela u Londonu u aprilu sa 53 nastupa do sada, on stiže kući da pokloni svojoj zemlji još jedan nastup, što mnogi polako počinju zvati prvom ljetnom verzijom Nove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.