PREMIJERE

Počeo Sandens film festival

Hilari Klinton najavila da će prisustvovati festivalu

Robert Redford predstavio prvi Sandens filmski festival. Agencije

M. S. S. / Avaz.ba

24.1.2020

Četrdeset i dvije godine nakon što je Robert Redford predstavio prvi filmski festival Sandens u svijetu, godišnja proslava neovisnog filma i dalje održava jedinstveni cilj, a to je pronalazak autentičnih filmova, koji nisu komercijalni.

- Izlazimo kako bismo pronašli najviše zanimljivih, autentičnih glasova iz cijelog svijeta – rekao je reditelj festivala Džon Kuper (John Cooper) 2019. godine.

Sandens filmski festival trajat će od 23. januara do 2. februara u američkoj saveznoj državi Juta. Svakog dana će se premijerno pojavljivati novi filmovi, na čije prikazivanje će doći najveće zvijezde. Tako je i bivša prva dama SAD Hilari Klinton (Hillary Clinton) najavila da će prisustvovati nekim premijerama.

- Nikad nisam bila u Sandensu. Čujem da je to najnevjerovatnije iskustvo i doslovno biste mogli biti 10 dana tamo i gledati nevjerovatne filmove iz cijelog svijeta. I tako se tome veoma veselim. Uzbuđena sam zbog toga. To je poput novog iskustva. Ne znam što da očekujem, osim što bi trebalo biti hladno. Dakle, radujem se što ću biti tamo – rekla je Klinton za američke medije.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.