KRIMINAL

Italija: U antimafijaškoj akciji pao bivši dečko Nine Morić

Radio je kao portparol kompanije za uvoz kafe

Danijel Santoiani. Agencije

Avaz.ba/ Jutarnji list

14.5.2020

Italijanska financijska policija u utorak je u megaraciji, koja je istovremeno izvedena u devet regija širom zemlje uhapsila 91 šefa, zamjenika šefa, iznuđivača i članova nekoliko sicilijanskih mafijaških klanova, prenosi "Jutarnji list".

Među uhapšenima našli su se tako članovi mafijaških porodica  Akvasanta (Acquasanta), Arenela (Arenella), Ferante (Ferrante) i Fontana, koje su tokom historije kontrolirale dijelove glavnog grada Sicilije - Palerma. Osim njih, uhapšen je i Danijel Santoiani (Daniele Santoianni), bivši učesnik italijanske inačice "Big Brothera", koji je bio u vezi s hrvatskom manekenkom Ninom Morić (43).


Nina Morić. Agencije

Santoiani je radio kao porparol kompanije za uvoz kafe "Mok Caffe", no smatra se da je ta kompanija bila paravan za organizirani kriminal.

Također se sumnja kako su neki od uhapšenih bili uključeni u korumpirane projekte brodogradilišta u Palermu, a isto tako i vođenje ilegalnih aparata za kockanje i online kockarnica. Optužnica ih tereti i za korupciju na tržnici u Palermu. Zaplijenjena im je imovina u vrijednosti 15 miliona eura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.