PLAVA KRV

Kejt Midlton: Obožavala sam Gorana Ivaniševića

Kazala kako je bila opčinjena hrvatskim teniserom

Kejt Midlton. Arhiva

L. S. R. /Avaz.ba

20.5.2020

Ovog ljeta će se navršiti 19 godina otkako je Goran Ivanišević osvojio "Wimbledon". Jedna od navijačica slavnog tenisera tog ljeta bila je i buduća kraljica Ujedinjenog Kraljevstva Kejt Midlton (Kate Middleton), koja je baš te godine upoznala princa Vilijama (William).

  - Oduvijek sam pratila "Wimbledon", to je bio dio mog odrastanja. On je izuzetno bitan dio engleskog ljeta i mislim da zaista inspirira mlade, baš kao što je inspirirao mene dok sam bila mlada. Recimo, obožavala sam Gorana Ivaniševića, bila sam opčinjena njime, kao i Pito Samprasom (Pete Sampras, Andreom Agasijem (Agassi) i  Štefi Graf (Steffi), kazala je Kejt jednom prilikom. 


Goran Ivanišević. Arhiva

Iako sada svake godine sjedi u počasnoj loži na mečevima "Wimbledona", u to doba je bila samo obična građanka Engleske i na mečeve nije mogla ići kada je poželjela.  


Otkako je postala supruga princa Vilijama, svoje simpatije prema sportistima nije izražavala javno, ali je jednom prilikom priznala da je njena mama velika obožavateljica Rodžera Federera (Roger).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.