KĆERKA ADINA HEBIBA

Ispovijest Mije Hebib: Nisam odrasla s ocem, ali nas je umjetnost ponovo spojila!

Imamo novi i dublji odnos

Mia i Adin hebib. PIXSELL

Piše: Larisa Sarajlić-RamovićAvaz.ba

20.6.2020

U Muzeju grada Splita preksinoć je upriličena prezentacija unikatnog nakita Mie Hebib, a u sklopu izlože „Splitu s ljubavlju“. Umjetnica, koja živi u Njujorku, privukla je veliku pažnju, a sigurno da joj je najdraži gost bio otac, cijenjeni bh. umjetnik Adin Hebib.


Oduševljena sam

 Oduševljena sam. Splitska publika je bila veoma angažirana. Najljepše mi je bilo što su nakon prezentacije imali pitanja za mene. Bilo je interaktivno i lijepo - kaže Mia Hebib za „Avaz“.


Nakit s njenim potpisom nose zvijezde poput Linde Evangeliste, Keri Vošington (Kerry Washington), Ališe Kiz (Alicia Keys)...

- Nisam opterećena slavnim ličnostima. Sretnija sam što moj nakit nose snažne žene. One ga kupuju, dok zvijezde dobiju da ga nose - govori Mia.


Ponosna sam


Ne krije koliko je ponosna na svog oca i njegovo umjetničko stvaralaštvo.

- Nisam odrasla s njim. Moji roditelji su razdvojeni od moje druge godine, a umjetnost je spojila tatu i mene. Dobili smo priliku da se upoznamo bolje, da steknemo novi nivo odnosa, na čemu sam veoma zahvalna. Imamo novi i dublji odnos. On je veliki radnik, ne odustaje, vrlo je tvrdoglav. Oboje smo vrlo uporni i iznenadi me kako uvijek ima novi način da se izrazi - govori nam Mia.

Mia Hebib. M. Šabić/PIXSELL

Prvo izolacija, pa onda izložba

Mia sa suprugom živi u Njujorku i govori nam kako je čudno izgledalo njeno putovanje iz Amerike u Evropu. 

- Letovi su prazni, nema ih puno. Kada samo stigli, izolirali smo se kod kuće, nakon sedam dana smo napravili test na koronu, koji je bio negativan, i onda smo bili spremni družiti se s ljudima u Splitu - kaže Mia i dodaje da je Njujork zbog pandemije koronavirusa postao tih, a da je ispočetka sve izgledalo sablasno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.