OSUDA PRATILACA

Ana Ivanović doživjela brojne negativne komentare jer obilježava katolički Božić

Pozirala sa suprugom ispred okićene jelke

Ana Ivanović doživjela šok. Twitter PrintScreen

Piše: A. Osmanlić

25.12.2020

Bivša srpska teniserka, Ana Ivanović, privukla je pažnju medija dobivši mnogobrojne negativne komentare Srba ispod božićne fotografije koju je objavila na njenom Instagram profilu.

Naime, na fotografiji su Ana i njen suprug Bastian Schweinsteiger, bivši njemački nogometaš, pored okićene jelke.

Ana je pravoslavne vjere te bi njen Božić trebao biti 7. januara, međutim, zbog supruga ona slavi i katolički Božić 25. decembra.

Ana je čestitala katolički Božić i na taj način izašla iz okvira konzervativne i omeđene balkanske sredine. Međutim, njeni pratitelji to nisu doživjeli kao poštovanje drugoga i drugačijega, već kao izdaju, pišući joj da je izdala Irineja i Amfilohija.

Utvrdivši da je izdajnica, njeni pratitelji su nastavili upućivati razne uvrede na njen račun komentirajući joj malu jelku siromašno okićenu, te podsjećajući je da je njen Božić 7. januara.

Među tim negativnim komentarima su bile i zamjerke zbog čestitke napisane na engleskom jeziku rekavši joj da priča srpski da bi je razumjeli.


Naime, na fotografiji su Ana i njen suprug Bastian Švajnštajger (Schweinsteiger), bivši njemački nogometaš, koji su pozirali pored okićene jelke.


Ana se do sada izjašnjavala kao pravoslavka, te, kako mnogi smatraju, ona bi trebala slaviti pravoslavni Božić koji je 7. januara, međutim, zbog supruga ona i danas obilježava katolički Božić.


Ana je čestitala katolički Božić svima koji ga slave. Međutim, njeni pratioci to nisu doživjeli kao poštovanje drugoga i drugačijega, već kao izdaju, pišući joj da je izdala Irineja i Amfilohija.


Utvrdivši da je izdajnica, njeni pratioci su nastavili upućivati razne uvrede na njen račun komentirajući joj malu jelku siromašno okićenu, te podsjećajući je da je njen Božić 7. januara.

Među tim brojnim negativnim komentarima bili su i oni koji su joj zamjerili što je Božić čestitala na engleskom jeziku.

- Pričaj srpski da te razumijemo - stoji u jednom komentaru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.