NAKON OBDUKCIJE

Krenule teorije zavjere: Šta se zaista dogodilo s Bobom Sagetom

Neurohirurg se pita koliko je temeljito istražena smrt glumca i što je uzrokovalo tako jak udarac u glavu

Bob Saget. Agencije

L. S. R.

15.2.2022

Glumac Bob Saget preminuo je početkom januara, a prije nekoliko dana potvrđeno je da je uzrok smrti bila ozljeda glave koju nije ni primijetio. Sada su se medijima javili stručnjaci koji smatraju da je to morao biti puno jači udarac nego što se mislilo.

Prema obdukcijskom izvještaju, Saget je pao unatrag i udario se u potiljak, a njegova smrt proglašena je nesrećom. Ipak, neurohirurg Sanjaj Gupta (Sanjay)  pita se koliko je temeljito istražena njegova smrt i što je uzrokovalo tako jak udarac u glavu.

- Mislim da obdukcija otkriva puno više te da to nije bio samo nevini udarac glavom. Kada čitate izvještaj obdukcije, može se tako činiti, ali radilo se o značajnijem udarcu u glavu. Potrebno je puno snage da lubanja zadobije toliko oštećenje. Sudeći po svemu, osoba koja ima ozljede poput Sageta trebala je pasti niz stepenice ili ju je čak trebao udariti automobil. Nažalost, nikada nećemo saznati što se tačno dogodilo. Mogu samo reći da je za ovakvu ozljedu potreban udarac bejzbolskom palicom - rekao je neurohirurg za CNN.


Bob Saget. Društvene mreže

Njegova izjava izazvala je brojne teorije zavjere na Twitteru, a brojni Sagetovi fanovi vjeruju da je komičar ubijen te da njegovu smrt treba istražiti policija.

"Moram priznati da je smrt Boba Sageta s ekstremnom traumom lubanje i ozljedama koštane orbite, kako je prijavljeno, odmah izazvala sumnje na ubistvo", "Ko je ubio Boba Sageta?", "Bob Saget je ubijen", samo su neki od komentara korisnika koji nisu baš uvjereni da je obdukcijski izvještaj istinit.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.