BIVŠA RUSKA TENISERKA

Marija Šarapova poslala podršku Ukrajini, pratioci joj poručili: Trebale su ti dvije sedmice da shvatiš svoje stavove

Slavna Ruskinja pojavila se na modnim revijama, a iz prvih redova gledala je nove kolekcije modnih kuća "Dior" i "Chloe"

Marija Šarapova. Agencije

L. K. P.

11.3.2022


Marija Šarapova (Maria Sharapova, 34) bivša najbolja teniserka svijeta pojavila se na pariškoj Sedmici mode i privukla veliku pažnju javnosti. Marija je jedna od rijetkih Ruskinja koja se pojavila na modnim revijama, a iz prvih redova gledala je nove kolekcije modnih kuća "Dior" i "Chloe". Po dolasku u Francusku objavila je fotografiju te se po prvi put oglasila o situaciji u Ukrajini, no njena poruka razočarala je mnoge.

-Osjećaj dolaska u Europu se promijenio ovaj put. Teška srca i s dubokom željom za mir. I što je najvažnije, za sigurnost i budućnost naše djece.Svakim danom sam sve tužnija kada vidim fotografije i čujem priče porodica i djece koji su pogođeni rastućom krizom u Ukrajini. Doniram udruzi "Save the Children" koja neumorno opskrbljuje hranom, vodom i paketima sve kojima je pomoć potrebna. Molim vas da mi se i vi pridružite u donacijama. Molim se za mir i šaljem ljubav i podršku svima koji su pogođeni, napisala je na Instagramu, a potom je objavila fotografiju te pozvala sve da se pridruže donacijama.


"Zar ti je trebalo dvije sedmice da shvatiš svoje stavove?", "Znaš li da je rat počeo prije Sedmice mode?", "Ti to nazivaš krizom? To je rat!", "Vrati se objavljivanju modnih kombinacija", "Bilo je i vrijeme", pisali su joj pratioci.

Jasnije stavove i poruke o ratu  poslale su slavne manekenke Irina Šajk (Shayk) i Natalia Vodianova.

- Kao majka, srcem stojim uz sve majke koje pate od posljedica nedavnih događaja u Ukrajini. Žene će biti te koje će nositi najveći teret ovog sukoba i želim da znaju da nisu same. Ne mogu pomoći sama, ali kao zajednica možemo uraditi puno. Navest ću organizacije kojima možete donirati za pomoć i kojima ću ja donirati- napisala je Vodianova, dok je Irina uz fotografiju simbola mira kratko napisala: "Ne ratu".

Šarapova se od profesionalne karijere oprostila početkom 2020. godine, kada je napisala oproštajni tekst za "Vogue" i "Vanity Fair", nakon burnih godina i nakon što je pala na doping testu. Marija već nekoliko godina živi na Floridi, a 2020. godine zaručila se za britanskog milijardera Aleksandera Gilkesa (Alexander).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.