BORBA ZA ZDRAVLJE

Gitarista grupe "Oasis" otkrio da ima rak: Pauziram s koncertima da započnem s liječenjem

Liječenje raka krajnika uključuje operaciju, terapiju zračenjem i hemoterapiju

Pol Arturs. Agencije

L. K. P.

27.4.2022

Zvijezda "Oasisa" Pol Arturs (Paul Arthurs) objavio je da mu je dijagnosticiran rak krajnika. Pol, koji je poznat pod nadimkom Bonhed (Bonehead), u utorak je na Twitteru otkrio svojim fanovima da će uzeti pauzu od nastupanja kako bi mogao započeti s liječenjem.

-Samo da vas sve obavijestim da ću uzeti pauzu od nastupanja neko vrijeme. Dijagnosticiran mi je rak krajnika. Dobra vijest je da je to izlječivo i da ću uskoro započeti s liječenjem. Obavještavat ću vas kako ide. Užasnut sam što ću propustiti svirke s Liamom i bendom, napisao je.

Liječenje raka krajnika uključuje operaciju, terapiju zračenjem i hemoterapiju.

Pratiocu su Polu odmah u komentarima izrazili podršku.

"Ozdravi brzo i čuvaj se. Vidimo se uskoro na bini". "Puno ćeš nam nedostajati, legendo. Sretan oporavak", neke su od poruka.

Pol je najpoznatiji kao gitarist, povremeni klavijaturist i suosnivač rok grupe "Oasis" uz braću Noela i Liama Galahera (Gallagher) te Pola Mekgigana (Paula McGuigan) i Tonija Mekkerola (Tony McCarroll). Bend je napustio 1999. kako bi mogao provoditi više vremena sa svojom djecom. U to vrijeme "Oasis" je snimao svoj četvrti studijski album.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.