SUĐENJE DESETLJEĆA

Rat žena engleskih fudbalera: Lažne priče na Instagramu, optužbe za curenje vijesti medijima...

Počelo je suđenje Kolin Runi i Rebeki Vardi, suprugama Vejna Runija i Džejmija Vardija

Kolin Runi. Agencije

Piše: L. S. R.

11.5.2022

Dvije godine nakon izbijanja skandala, u Londonu je počelo suđenje Kolin Runi (Coleen Rooney) i Rebeki Vardi (Rebekah Vardy), suprugama poznatih engleskih nogometaša  Vejna Runija (Wayne) i  Džejmija Vardija (Jamie), koje su britanski mediji prozvali "Wagatha Christie".

Lažne priče na Instagramu, optužbe za curenje vijesti medijima, optužbe za klevetu... okosnica su slučaja koji su britanski mediji prozvali suđenjem desetljeća.

Rebek Vardi, supruga napadača Leicester Cityja, tuži Kolin Runi za klevetu nakon što je javno optužena za davanje lažnih priča medijima 2019. godine. Suđenje je u toku, a među onima koji su navedeni na popisu svjedoka je i bivši engleski nogometaš Vejn Runi.

Nakon uvodnih riječi oba pravna tima, Vardi je sjela na klupu za svjedoke i suočila se s pitanjima advokta koji zastupa Kolin Runu. Na sudu je rekla da se slaže da je "pogrešno" i "uznemirujuće" da neko tajno prenosi tuđe privatne informacije i rekla: "Nikome nisam ništa pustila u javnost."


Rebeka Vardi. Agencije

Na pitanje poštuje li privatnost drugih ljudi, Vardi je odgovorila: "Da, poštujem." Advokat se tada osvrnuo na intervju koji je dala za "News of the World" 2004. godine, u kojem je otkrila detalje o navodnom seksualnom odnosu s pop zvijezdom Peterom Andreom.

Advokat je pročitao odlomke iz članka u kojem tvrdi da je Andre izdržao tokom njihovog spolnog čina "samo pet minuta" te je navela da ima "najmanju opremu koju je ikada vidjela", kao i to da je izgledao kao "minijaturna kobasica".

Advokat je zatim upitao Vardi je li davanje ovog intervjua također izražavanje poštovanja prema Andreu.

- Bivši me suprug natjerao da to učinim. To je nešto zbog čega duboko žalim... Nije lijepo to pročitati i razumijem zašto to sada koristite. Ovo je baš prljavo, ali i je i tim gospođe Runi također iznosio prljavštine o meni - odgovorila je Vardi.

Kasnije je izjavila da Andrea nije pitala za dopuštenje niti mu je rekla šta je napravila. Advokat je tada upitao je li se osjećala snažno zbog objavljivanja informacije o njegovoj muškosti, a ona mu je odgovorila da je to "bilo nešto što je bila prisiljena reći".

Također je objasnila da je bila na odmoru u Dubaiju 2019. kada je vidjela Kolinin post na Instagramu u kojem je optužuje za curenje lažnih priča.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.