DIVAN GEST

Njeguje i poštuje prijateljstvo: Saša Matić fotografu poklonio auto

Svojim primjerom pjevač je pokazao kako se njeguje i poštuje prijateljstvo sa ljudima koji su bili uz njega od samog početka

Saša Matić. Arhiv

A. Z.

11.5.2022

Na muzičkoj sceni pretežno vladaju sujeta i ljubomora, ali nedavni gest pjevača Saše Matića demantira da je na estradi sve tako surovo.

Svojim primjerom pjevač je pokazao kako se njeguje i poštuje prijateljstvo sa ljudima koji su bili uz njega od samog početka, a jedan od njih je čuveni fotograf Zoran Kuzmanović Munja koji je nedavno proslavio 70. rođendan i 50 godina na estradi, što je bio povod da mu se Matić oduži za sve.

Za svaki razgovor, trud, zalaganje i dugodišnje prijateljstvo pjevač se zajedno sa svojim članovima porodice revaširao iznenađenjem i poklonom o kojem je fotograf dugo maštao. Mada je jedva uspio da sakrije šta sprema, Saša je na kraju uspio da u tajnosti obavi kupovinu automobila i svog prijatelja obraduje kako bi u rodnom kraju imao šta da vozi.

 - Tačno je, za 70. rođendan poklonio mi je Ladu Nivu, zato što u Crnoj Travi samo Ladom Nivom možeš da se voziš. Znao je da sam prije imao takav auto u selu, ali sam ga poklonio jer je bio krš. U međuvremenu sam htio drugi da kupim, ali mi je on prije dvije godine obećao da će on to učiniti. Ma, reko gdje ćeš ti da mi kupiš, pusti, ali eto, desilo se -  priča čuveni fotograf i priznaje: 

 - Nisam ni znao šta spremaju. Pozvao sam ih u restoran na ručak koji sam organizirao i pred početak samo mi je rečeno da izađem ispred. Kad su me izveli, sa strane vidim da stoji njegova supruga Anđa, mala Tara drži fotoaparat, hor pjeva rođendansku pjesmu, a sa lijeve strane mašina za Crnu Travu.

Zoran Kuzmanović Munja. Facebook

Priznaje da ga je gest porodice Matić duboko dirnuo, a ono što ga posebno raduje je to što je Saša prihvatio svaku riječ, savjet i kritiku koju mu je za 20 godina karijere uputio.

 - Dosta sam mu pričao o estradi, znali smo da razgovaramo i po pet, šest sati i danas sam kaže da sam mu u tim našim dugim razgovorima objasnio piramidu uspjeha. Rekao sam mu da mora da ide stepenik, po stepenik i da kad dođe na vrh da će tu duvati razni vjetrovi, a da on mora da se održi. Ja sam od početka vjerovao u njega, a on je bio vrlo zahvalan i dan danas je - ispričao je fotograf za srbijanske medije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.